Január 2. – Az Ő teljességét birtokolod

János 1:16-17

Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. (János 1:16)

A keresztény élet nem olyan, mint az életbiztosítás, amikor a pénzünket csak a halálunkkor kapjuk meg, a mennybe való bejutásunkkor. Minden hívő már most megkapta Isten kegyelmét és teljességét. Minden, ami Ő, már most birtokoljuk újjászületett szellemünkben. Teljesek lettünk benne. (Kolossé 2:9-10)
Amikor elfogadjuk Jézust Urunknak, akkor azonnal megváltozik a szellemünk (2. Korinthus 5:17), de sokan nem vagyunk tudatában annak a változásnak, ami a bensőnkben történt. Így azután folytatjuk a fizikai érzékeink és természetes értelmünk diktálta életet, és tudatlanok maradunk új, újjászületett énünkről, aki Isten teljességét kapta meg.
Nem érezheted, nem tapinthatod meg a szellemed, mert az szellem. Szellemed az örökkévaló, láthatatlan részed. Azonban amikor úgy döntesz, hogy elhiszed, amit Isten Igéje rólad mond, akkor kezded megismerni, hogy Krisztus Jézusban minden a tiéd, amire valaha is szükséged lesz. Az Ő Igéje szellem és élet (János 6:63), és ha az Ő Igéjében bővölködsz, egyre inkább a szellemedből kezdesz élni.
Szellemedben már most olyan vagy, amilyen az örökkévalóságban mindig is leszel. (1. János 4:17.) Dicsőség az Úrnak! Amilyen mértékben megújítod az elmédet ennek az igazságnak a fényében és hiszel ebben, olyan mértékben fogod Isten teljességét tapasztalni az életedben. A Példabeszédek 23:7 szerint: amit a szívedben gondolsz vagy hiszel, az vagy.
Imádkozd az Efézus 1:15-23 imáját és hagyd, hogy a Szent Szellem kijelentse a benned élő Krisztust, a dicsőség reménységét (Kolossé 1:27.)

Vélemény, hozzászólás?