Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 24. – Az újjászületés öröme

János 3:1-21

Jézus így válaszolt: “Te Izráel tanítója vagy, és ezt nem tudod?” (János 3:10)

Nikodémus vallási ügyekben magasan képzett ember volt, mégsem volt fogalma arról, amit Jézus mondott neki: “Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát.” (3. vers)
Nikodémus Istennel való kapcsolata pusztán akadémiai jellegű volt. Sokat tudott Istenről, de személyesen nem ismerte Őt. Isten Fiaként Jézusnak bensőséges kapcsolata volt az Atyával, ami felkeltette Nikodémus érdeklődését. Meg akarta érteni ezt, Jézus pedig azt mondta, hogy számára is lehetséges ugyanez a kapcsolat, az “újjászületésen” keresztül.

Természetesen Nikodémus megkérdezte a negyedik versben: “Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?” Jézus elmagyarázta, hogy az Istennel való egység szellemi módon történik, amikor az emberi szellem újjászületik, és a benne lakó Szent Szellem ereje által megújul. “Jézus így felelt: Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Szellemtől, nem mehet be az Isten országába. Ami testtől született, test az, és ami Szellemtől született, szellem az.”

Az első számú dolog, ami a kereszténységet elválasztja a vallástól, az újjászületés tapasztalata. Nem csak biztos utat találunk a Mennybe; felülről születünk. Isten Szent Szelleme lakik a szellemünkben, és folyamatos közösségben vagyunk az Atyával, Jézussal és a Szent Szellemmel. Örök életünk nem a fizikai halál után kezdődik el; ez az élet minősége, és az a szellemi áldás, amit újjászületésünk pillanatától kezdve megélhetünk. A kereszténység egy kapcsolat, nem pedig vallás. Hívőként hatalmas és izgalmas privilégiumod, hogy folyamatos kapcsolatban lehetsz Istennel, a te Atyáddal és Jézussal, a te Uraddal és Megváltóddal a Szent Szellemen keresztül, aki benned lakik. Élvezd ma az újjászületésed örömét!