Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Békesség a vihar közepette

Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: “Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?” (Márk 4:37, 38)

Figyelembe véve azt, hogy a csónak megtelt vízzel, rendkívül érdekes, hogy a tanítványoknak fel kellett ébreszteniük Jézust. Ez ugyanis nem egy nagy hajó volt, ahol kabinok lettek volna a fedélzet szintje alatt, hanem egy kis, nyitott csónak. Jézus valószínűleg totálisan elázott. Arra következtethetünk, hogy teljesen elfáradt, ezért aludhatott ennyire mélyen. Az orvostudomány feltárta, hogy minél mélyebben alszunk, annál jobban kipihenjük magunkat. Ez a kulcs ahhoz, hogy megértsük, hogyan volt képes Jézus fenntartani azt a hatalmas iramot, hogy sokszor egész éjjel imádkozott és nappal pedig szolgált. Valószínűleg alvása során nyerte vissza erejét.

Hogy volt képes Jézus ilyen egészségesen aludni egy vízzel telt csónakban? A választ ott találjuk, amit akkor mondott, mielőtt beszállt a csónakba. Nem azt mondta, hogy “Menjünk ki a tenger közepére és fulladjunk meg a viharban.” Ehelyett így szólt: “Menjünk át a túlsó oldalra.” A túlsó oldalra akart menni. A történet azt mutatja, hogy a tanítványok még mindig nem értették meg Jézus hatalmát. Odaszánták magukat neki, mint Messiásuknak, de nem ismerték fel, hogy Ő Úr volt még a fizikai elemek felett is.

Jézusnak békessége volt, mert elhitte az Igét, amit szólt. Az Ő Igéjében nyugodott meg. Megértette azt is, hogy Isten gyermekeként mind szellemi, mind fizikai előnyöket élvezett, ami az élet minden területét magában foglalta. Ha ma viharban vagy, akkor amit mondasz és amit hiszel, az meg fogja határozni, hogy vajon átérsz-e a túloldalra, vagy pedig elsüllyedsz. Tudd meg, hogy Jézus nem alszik, ami az általad megtapasztalt nehézségeket illeti. Pontosan ott van a hajódban, nyugszik és békességet ad neked ahhoz, hogy oda juss, ahová jutnod szükséges. Az Ő békéje a tiéd, ha bízol a szavában és megnyugszol a szeretetében.