Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Beteg a szíved?

A hosszú várakozás beteggé teszi a szívet, de a beteljesült kívánság az élet fája. (Példabeszédek 13:12)

Amikor hatodik osztályos voltam, részt vettem egy kiejtési versenyen. Elhatároztam, hogy megnyerem a versenyt, ezért aztán hetekig szorgalmasan gyakoroltam előtte. Elérkezett a verseny napja és én készen álltam. Mindenkinek elmondtam – beleértve a tanárokat is -, hogy én fogom megnyerni a versenyt. Így én kaptam az első kiejtendő szót. Ez a Rajna szó volt, ahogy a Rajna folyóban található. Magabiztosan kezdtem a betűzést, ami teljesen helyes is volt, de elfelejtettem az r betűt nagybetűként jelezni. Így tehát én voltam az első kieső.

Nagyon megalázottnak és csalódottnak éreztem magam, mert minden egyes szót ismertem, amit a verseny során adtak, és könnyen nyerhettem volna, ha azt a bizonyos r betűt nagybetűnek jelzem. A szívem beteg volt. Elvesztettem a vágyam arra, hogy kiváló legyek kiejtésben. A hatodikos mentalitásom arra vitt, hogy gyakorlatilag megesküdtem, sosem fogok többé kiejtést tanulni. Igen rossz ötlet volt! Sőt, a történelem legrosszabb kiejtője akartam lenni. Sokkal később az életemben szembekerültem ezzel a kis epizóddal, és újra tanulni kezdtem a kiejtést. Harminc évet vett igénybe, hogy túljussak annak az egy napnak a sérülésén, keserűségén és dühén.

A te szíved is sérült valamilyen csalódás miatt? Talán a te sérülésid súlyosabbak, mint az enyém volt, de az eredmény ugyanaz. Elveszthetted az akarást, vagy a reményt, hogy újra próbáld, de ne hagyd, hogy még egy napot ellopjon ez a dolog az életedből. Menj az Úrhoz, és engedd, hogy új reményt és új örömöt adjon. A remény és öröm nélküli élet nem Isten szerint való élet.