Biztos remény = Erős kitartás

Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk. (Róma 8:25)

Észrevetted már, hogy az atléták mekkora kitartással rendelkeznek? Csupán négyévente versenyeznek az olimpiai játékokon, ám szüntelen edzenek és más versenyeken is részt vesznek. Némelyek egész életükben dolgoznak a dicsőség egy rövidke pillanatáért. Hogy tudják mindezt megtenni? Mi motiválja őket a kitartásra? Erős reményük van.

Azok az atléták, akik győzni szeretnének olyan dolgokat tagadnak meg maguktól, melyek mások számára magától értetődőek. Speciális élelmiszereket esznek, míg másokat elkerülnek. A tréning és a versenyek hatalmas odaszánást igényelnek, minden idejüket és erőfeszítésüket. Míg mások játszanak ők dolgoznak. Nincs nyári vakáció azoknak, akik aranyat akarnak. Mi teszi lehetővé számukra, hogy ilyen fegyelmezett tevékenységet folytassanak? Az a reménységük, hogy díjat fognak nyerni!

Hasonlóképpen, a keresztények versenyében akiknek erős a reménye, azok képesek kitartani a végsőkig. A reménység nélküli hívők olyanok, mint azok az atléták, akik nem várják a győzelmet, ezért aztán nem is küzdenek keményen. A türelem – amely a csendes kitartás összetevője – csak azokban működik, akik hiszik, hogy erőfeszítéseiknek jutalma lesz.

Mózes képes volt megtagadni Egyiptom gazdagságát és odaszánni magát az izraeli nép számára, mivel “a megjutalmazásra tekintett”. (Zsidó 11:26.) Azok sikeresek a keresztény életükben, akik biztos reménységgel rendelkeznek arról, ami rájuk vár. Tudják, hogy az örökkévalóságot a mennyben fogják tölteni az Úrral. Ezáltal képesek mindvégig megmaradni az úton.

A Jézus Krisztusban való életed nem százméteres síkfutás, hanem inkább marathon. A Biblia nem azt mondja, hogy azok nyerik el a díjat, akik jól kezdenek, hanem azok, akik jól fejezik be. Tartsd meg a biztos reménységed Őbenne, így képes leszel az erős finisre.

Vélemény, hozzászólás?