Boldogok a rugalmasak

„Nem állíthatod meg az evangéliumot. Nem lehetséges.”

– Dominic Burns, az AWM európai ügyvezető igazgatója

Az evangélium be fogja teljesíteni azt a célt, amelyért Isten elküldi (Ézsaiás 55,11), vagyis meg fogja változtatni az életeket. Ez az evangélium ereje. A Charis Bibliaiskolában a hallgatók személyesen megtapasztalják ezt az erőt, miközben készülnek másodéves missziós útjukra és magán az úton is! „Minden egyes hallgató különleges módon találkozik az Úrral – osztja meg Dominic. – Amikor visszatérnek [az útjukról], másak, és ezt lehet látni a szemükből.” Az utakra való felkészülés során a diákokat arra tanítják, hogy legyenek rugalmasak.

„Boldogok a rugalmasak, mert nem vesztik el a formájukat.”

– Delron Shirley, a Charis Bibliaiskola oktatója

Ezt a szólást gyakran használják a Charis Bibliaiskola intézményeiben világszerte, hogy felkészítsék a hallgatókat a missziós útra. „Mindig ezt mondom a hallgatóknak: Csak légy rugalmas, mert nem úgy fog menni, ahogy gondolod; még akkor sem, ha van tervünk” – mondja Selina Brown, a Charis Walsall missziós koordinátora. Isaac Akowuah, a Charis Cape Town és a Charis Johannesburg igazgatója hozzáfűzi: „Valójában csak megnyitod magad Istennek, hogy rajtad keresztül kifejezhesse Magát…
függetlenül a lehetőségektől vagy azoktól az emberektől, akikkel találkozol az utadon.”

A diákok valóban úgy tekintenek az útra, mint lehetőségre, hogy megosszák az általuk befogadott igazságokat. „Ez egy lehetőség a számukra, hogy valóságosan, kézzelfogható módon átéljék, amit tanulnak – fogalmazza meg Lorna Wilson, a Charis Walsall missziós igazgatója. – Két évig öntjük beléjük az Igét, és most van egy színtér, ahol gyakorlatilag meg is cselekszik.” Isaac hozzáteszi: „Egy dolog hallani a tanításokat az órán, de amikor a gyakorlati oldalra kerül sor, hogy alkalmazzák, amit tanultak, akkor mindez valóságosabbá válik számukra.” Ez a missziós utak egyik fő célja és haszna, és ezt a rugalmasak tapasztalják meg.

Amikor a hallgatók alkalmazkodni tudnak bármilyen helyzethez, gyakran áldottabbak, mint azok az emberek, akikhez küldik őket. Olvasd el az alábbi bizonyságokat azoktól a hallgatóktól, akik beszámoltak a tapasztalataikról.

„A férjemmel Romániába mentünk a másodéves missziós utunkon, hogy a gyülekezetekben és a romák között szolgáljunk. A csapatunk egy hét alatt mintegy százharminc ember megtérésének volt a tanúja. Sokan beteltek Szent Szellemmel és meggyógyultak. Nincs ahhoz hasonló, mint amikor látjuk, hogy Isten Igéje életre kel! Bátrabb és határozottabb lettem, hogy belépjek a teljes örökségembe, amit Krisztus vásárolt meg nekem!”

– Iris Tolaini, a Charis Walsall másodéves hallgatója

„A Charis Bibliaiskola második évében Ugandába mentem missziós útra. Ez alatt az út alatt mindaz a tudás, ami a fejemben volt, élővé vált a szívemben is. Miközben mindent megtettünk, ami csak lehetséges – prédikáltunk és tanítottunk az utcákon, a gyülekezetekben, a börtönökben és az árvaházakban –, megtapasztaltam Isten hűségét és Igéjének megbízhatóságát. Azon kaptam magam, hogy eszembe jutnak azok a bibliaiskolai tanítások, amelyekről azt hittem, hogy elfelejtettem, és értem is őket. Végig bennem volt ez a megértés és erő, de addig nem fedeztem fel, amíg hittel ki nem léptem.

–  Laura Jankauskaite, a Charis Walsall másodéves hallgatója

Ezen az ugandai úton százöt lélek menekült meg, kétszázhúszan töltekezetek be Szent Szellemmel, tizennégy ember azonnal meggyógyult, tizenegy pedig démonoktól szabadult meg. Dicsőség Istennek!
„Azért lehetséges ez, mert gondoskodnak a pénzről és kiküldenek minket – magyarázza Lorna. – Erő van a küldetésben. Amikor az emberek felismerik, hogy részesei a küldetésnek, abban ott rejlik számukra az áldás is.”
A Charis World Outreach partnereként te is részesülsz a „rugalmasak áldásából”, mert kiküldesz minket. Köszönjük!
Ha még nem vagy a partnerünk, fontold meg, hogy azzá válsz! Csatlakozz hozzánk vezetők képzésében, életek átformálásában és nemzetek megérintésében. További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?