Február 23. – Csak az éhes kap enni

Máté 5:1-9

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. (Máté 5:6)

A természetes világban gyakran étkezünk, sok esetben olyankor is, amikor nem vagyunk éhesek. Csak annyit kell tennünk, hogy belepillantunk a tükörbe, és megnézzük magunkat! A szellemi birodalomban viszont éhesnek kell lennünk, hogy enni kapjunk. Az egyik legrosszabb dolog, ami velünk történhet, ha szellemileg közömbössé válunk.

Az egyik legjobb dolog, ha éhezel Isten dolgai után. A legtöbb hívő nem így érez. A legtöbben a teltség és megelégedettség érzését birtokolják, de Jézus akkor ígért teljességet nekünk, ha előzetesen éhesek voltunk. Azt mondta: “Ha nincs éhség, nincs jóllakottság.”

Így sokan pontosan a szellemi egészség egyik jelét tartjuk kellemetlen tényezőnek. Amikor többet kívánsz Istenből, az az egészség jele. Sosem magunk miatt éhezünk Istenre. A bukott természet nem így működik. Csak újjászületett szellemünk kívánja egyre jobban Istent a Szent Szellem kenete alatt. (János 6:44.) A Szellem bennünk van, és csillapíthatatlan éhséget adva von Isten felé bennünket.

Az Isten iránti éhségünk nem mozgatja meg Istent az életünkben. Az éhség annak a jele, hogy Ő már munkálkodik benned. Ma dicsérd Őt a szellemi éhség miatt, légy bátor, és érezz izgalmat, ha ezt tapasztalod. Ő nem fog éhessé tenni téged, aztán még tovább éheztetni. Azért tesz éhessé, hogy betölthessen a bölcsességével, áldásaival és szeretetével.

Vélemény, hozzászólás?