Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Február 3. – Démonok a gyülekezetben

Márk 1:21-28; Lukács 4:33-37

Éppen ott volt a zsinagógában egy tisztátalan lélektől megszállott ember, aki így kiáltott fel. (Márk 1:23)

Sok ember nem társítja egy démonizált ember képét az imádat helyszínével. Jézus a legtöbb démont mégis a zsinagógában űzte ki. Miért voltak ott démonizált emberek? Bizonyos esetekben azért voltak ott ezek az emberek, mert segítséget kerestek. Egy gyülekezet, a kórházakhoz hasonlóan, gyógyulást kínál a démonok által szorongatott illetve birtokolt emberek számára, tehát vonzza a betegeket.
Más esetekben az ördög szórja szét ezeket az embereket a gyülekezetbe, hogy szellemi betegséget terjesszen. Az a gyülekezet, amely valóban Isten Igéjét tanítja, vagy megpróbálja evangelizálni ezeket az embereket, vagy olyan erős, meggyőző hatást tesz rájuk, hogy azok inkább továbbállnak. Szomorú ezt mondani, de a démonizált emberek sok vallásos környezetben képesek túlélni manapság.
Mindig szeretetet kell tanúsítanunk a bűnösök felé, ahogy Jézus is tette, de késlekedés nélkül ki kell vágnunk az ördögöt. Ha egy személy ragaszkodik a belsejében a gonosz szellemhez, akkor ne érezze magát otthon a gyülekezetben! Ahogy Jézus idejében, a démonoknak nyugtalanná és idegessé kellene válniuk a Szent Szellem jelenlétében és erejében.

Ma engedd, hogy Isten Szelleme éljen rajtad keresztül, ahogy Jézuson keresztül tette. Ha démon van jelen valakiben, akkor vagy örömmel vagy idegességgel telnek meg az emberek. Isten téged használva vagy elűzi, vagy pedig megszabadítja őket. Ha valóban Szellemben jársz, nem leszel közömbös az ellenséggel szemben. Leleplezed és legyőzöd őt, pont ahogy Jézus tette!