Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Egy test

Majd így folytatta: “Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. (Máté 19:5)

Mit jelent egy férfi és nő számára az egy testté válás?

A férfi és nő közötti szexuális egyesülés eredményezi ezt az egy test kapcsolatot. Akár házasságot kötöttek, akár nem, a fizikai egyesülés egy testté köti össze őket.

Ez az oka annak, hogy a szexuális kapcsolat (akár házasságon kívüli, akár házasság előtti) olyan sok kárt okozhat. Akár tetten érik őket, vagy terhesség lesz az eredmény, akár valaki mást sértenek meg a bűnös kapcsolat következtében, akár nem így történik, mégis rengeteg sérülést okoznak egymásban. Isten teremtett úgy bennünket, hogy eggyé váljunk a szexuális aktus által. Nincs bibliai egyéjszakás kaland, ami után azt lehet mondani, hogy ennyi volt csupán.

Érdekes, hogy Jézus a válás egyetlen igei okaként a házasságtörést jelölte meg. Nem említette meg az alkoholizmust, a gyermek molesztálást,  a gyűlöletet, vagy sok más dolgot, amelyek egyértelműen helytelenek egy házasságban. Ez azt mutatja számunkra, hogy valami egészen különleges történik a szexuális aktusban, és megmagyarázza azt is, hogy Sátán miért használja ki azt, amit Isten áldásnak szánt. Az ördög elferdíti, meghamisítja a szexuális kapcsolatot, hogy ezt az erőt ellenünk használhassa.

Egy testté válni valakivel (szexuális kapcsolat) nem jelent házasságot. A házasság túlmutat az egy testté váláson. Világosan láthatjuk ezt a János 4:17-18-ban. Az asszonynak a kútnál öt férje volt már, és az a férfi, akivel abban a pillanatban együtt élt, nem volt a férje. Bizonyára szexuális kapcsolatban voltak, mégis, Jézus nem nevezte férjének ezt az embert.

A házasság több, mint szexuális kapcsolat. A házasság egy szövetség, azaz egy élethosszig tartó elköteleződés egy férfi és egy nő között. Teljesen odaadják magukat a másik félnek, minden módon – ahogy Jézusnak odaadod önmagad. Gondolkodj el a házasság szépségén, ahogy azt Isten tervezte a számunkra, majd lépj be az Atyával való, örökkévaló szövetség valóságába. Ez örömmel tölti meg a napodat!