Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Egy Új Szövetség – Egy Új Parancsolattal (Konferencia videó)

Egy Új Szövetség – Egy Új Parancsolattal

“Lapozzunk a Zsidó levél 7. és 8. részéhez. Úgy érzem, hogy az Úr egy témát tett a szívemre, aminek azt a címet adtam, hogy Egy Új Szövetség Egy Új Parancsolattal.

Lehet, hogy ez nem ragadja meg azonnal a figyelmedet, de a legtöbb keresztény nem érti valójában az Újszövetség lényegét. Sok ember számára az Újszövetség és az Ószövetség közötti egyetlen különbség egy üres oldal a Bibliában. Együtt olvassák a kettőt. Sokan Istenhez úgy viszonyulnak, mintha Ő egy mérges, kemény, durva személy lenne. Sokan nem értenek ezzel egyet, de az Ószövetségben Isten sok olyan dolgot tett, ami egyáltalán nem fordul elő az Újszövetségben. Sokan nem értik ezt, mert a kettőt összekeverik és kialakul bennük egy tudathasadásos istenkép. Nem biztosak benne, hogy manapság Isten vajon az Ószövetségbeli Isten, vagy pedig az Újszövetségbeli? Nem biztosak benne, hogy Isten vajon ítélettel teljes, büntető, vagy pedig irgalmas? Napokat tudnék erről prédikálni, de csak röviden fogom érinteni.

Lehet, hogy nem értesz egyet az értékelésemmel, de szerintem a keresztények 99.9%-a egy torzult képpel rendelkezik Istennel az Ószövetség miatt. Nem azért van ez, mert rossz az Ószövetség, hanem azért, mert beteljesedett. Egy jobb szövetségünk van, amely jobb ígéretekre épül. Ma Istennel olyan kapcsolatunk van, amivel egyetlen ószövetségi szent sem rendelkezett. Ha ezt nem érted, és az Ószövetséget nem az Újszövetség helyes megértésének a fényében olvasod, akkor helytelen következtetésekre fogsz jutni.” (A bevezető videó magyar fordítása)

Nézd meg, vagy töltsd le a Konferencia teljes anyagát az alábbi linken!

 

~~~

Kicsoda Isten?
“Megpróbáltam tökéletes lenni, olyan, amilyennek Isten akar, de úgy tűnik képtelen vagyok rá. Feladom.” “Tudom, hogy Isten szeret engem, de úgy tűnik sohasem válaszol imáimra.” “Mindent úgy teszek, ahogy azt a Biblia tanítja, akkor miért nem áldott meg Isten ígérete szerint?” “Isten skizofrén? A Biblia nem más, mint egy könyv, tele csupa ellentmondással.” Ezekhez hasonló kérdések és vélemények kényszerítették Andrew Wommack-ot arra a hihetetlenül egyszerű elvnek a megírására, ami ebben a könyvében olvasható. Gyakran az emberi nézőpont és a kereszténység alapelvei elhomályosítják Isten valódi természetét, azon Istent, aki nem akar semmi mást, csak intim, baráti kapcsolatban élni gyermekeivel. Ha azon tűnődsz, kicsoda Isten, vagy azon, hogy törődik-e veled, akkor engedd meg, hogy Andrew megmutassa milyen az Isten valójában.
Hiszem, hogy az egyetlen ok, ami miatt nem szeretjük még jobban Istent, az azért van, mert rosszul mutatták be, mi pedig félre értettük Őt.

Kedvezményes kiadói ára: 1200 Ft

Megrendeléshez kattints ide!

~~~