Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Egyetlen út

Tamás erre így szólt hozzá: “Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?” (János 14:5)

Tamás ismerte Jézust, azt azonban nem tudta, hogy Jézus “az út”. Amikor ezt kérdezte Jézustól, Ő nem így válaszolt: “egy út vagyok, egy igazság és egy élet, amely a mennyei Atyához fog vezetni.” Ehelyett kinyilvánította, hogy Ő az egyetlen út, az egyetlen igazság és az egyetlen élet. Azt mondta, “Egyetlen ember sem mehet az Atyához, kivéve általam.” (6. vers) Ez azt jelenti, hogy bárki, aki azt állítja, hogy Jézus tisztelője, ám más utakat támogat az Istenhez való eljutáshoz, az igazság megismeréséhez, vagy az örök élet megszerzéséhez Jézuson kívül, az ilyen ember másokat és magát is megcsalja.
Jézus magáról való állítása nem hagy helyet az üdvösség egyéb útjainak. Ha ő nem az, akinek állítja magát, akkor minden idők legnagyobb csalója. Magáról való kijelentései nem hagynak helyet más alternatívának. Ennél fogva azok a vallások, amelyek csodálatos példaként ismerik el Jézust és tanításait, de nem hiszik, hogy Ő az üdvösség egyetlen útja, hamis vallások.

Jézus azt mondta magáról, hogy Ő az Igazság, János pedig kijelentette, hogy Ő az Ige. (János 1:1, 14.) Lehet, hogy az emberek ismerik a Biblia egyes részeit, de nem ismerték fel, hogy a Könyvben megírt Igék jelentik az utat a győzelemhez, az élet minden területén. Istenhez kiáltanak, hogy szóljon hozzájuk, míg Bibliájuk érintetlenül hever az éjjeli szekrényükön. Ha kinyitnák, olvasnák és elfogadnák szívükben az Igét, tudnák, hogy Jézus az út, az igazság és az élet.

Isten Szava egy szellemi könyv, amelyet emberek írtak le a Szent Szellem vezetése mellett. Nem a fejünk számára íratott, hanem szívünk legbelső részeinek. Ezért van az, hogy némelyek számára a Biblia annyira nehezen érthető. Értelmükkel próbálják megragadni mondanivalóját. Isten Szavának szívünket kell inspirálnia, mielőtt megvilágíthatja elménket.

Ma nyisd meg a Bibliád, és úgy olvasd, mintha az Úr a legbelső részeidhez szólna – mivel Ő tényleg ezt teszi.