Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Március 7. – Ellenőrizd a gyümölcsöket!

Máté 7:12-20

Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket. (Máté 7:20)

Ha tudni szeretnéd, hogy valaki mennyire hiteles, akkor meg kell vizsgálnod az általa produkált gyümölcsöket. Ez a gyümölcs az életvitel. Jézus leszögezte, hogy jó fáról nem nyerhetsz rossz gyümölcsöket és rossz fáról sem kaphatsz jó gyümölcsöket. Sok ember mond valamit, de a cselekedetei annyira hangosan beszélnek az ellenkezőjéről, hogy valójában meg sem hallod, amit a szájával mond. Ha kétely merül fel benned, hogy valakit elfogadj vagy kövess, akkor tekintsed meg az általa létrehozott gyümölcsöket.

A szolgálók és szolgálatok értékelésekor több figyelmet kell szentelnünk az általuk produkált gyümölcsöknek. A gyümölcsök jelentik az igazi próbát a szolgálókkal és szolgálatokkal kapcsolatban. Ha az emberek üdvözülnek, ha életek változnak meg, akkor jó gyümölcsöket találunk. Habár a szolgáló követhet el hibákat, mondhat helytelen dolgokat, a gyümölcsök jók. Így azt mondhatod, hogy a fa jó.

Minden szolgálónak vannak hiányosságai, ahogy a Krisztus Testében mindenkinek, de ez nem jelenti azt, hogy a szolgálatuk rossz. Amikor a szavaik helyesek és őszintének is tűnnek, de a körülöttük élők élete szétesik, összetörik, zavar és fájdalom veszi körül őket, akkor rosszak a gyümölcsök. Egy ember életének hatását az általa produkált gyümölcsökből állapíthatod meg, hasonlóan egy szolgáló hatását a szolgálata gyümölcseiből ítélheted meg.

Ma mindenekelőtt bizonyosodj meg arról, hogy az életedben termett gyümölcsök jók-e. Pozitív hatást gyakorolsz az emberek életére? Az Úrhoz fordítod őket, vagy ellenkezőleg, sérüléseket és zavart okozol bennük? Vizsgáld meg először a saját gyümölcseidet, azután képes leszel megvizsgálni azoknak a gyümölcseit is, akik a gyülekezetben vezetnek téged.