Ennyi és kész!

praisejesus-kBűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg. (1. Péter 2:24)

Ennek a versnek az utolsó része megegyezik az Ézsaiás 53:4-el, egy fontos kivétellel: gyógyulásunk időpontját a múltba helyezi. Már meggyógyultunk. Egy egy igazán nehéz elképzelés némelyek számára. Nem képesek megérteni azt, hogy miként lehetnek már gyógyultak, amikor betegség van a testükben. Az egyik lehetőség, ha azt mondjuk, hogy ez a szellemi gyógyulásról beszél, ám a Máté 8:17 teljesen egyértelművé teszi, hogy az Ézsaiás által említett gyógyulás fizikai jellegű, nem szellemi.

A kulcs ennek megértéséhez a bűneink megbocsátásával áll kapcsolatban. Mikor is történt meg bűneink bocsánata? Az Írások alapján ez Krisztus halálakor történt meg, jóval azelőtt, hogy azt elfogadtuk volna. Imáink “csupán” arra irányulnak, hogy elfogadjuk azt, ami már elvégzett dolog a szellemi világban, és ezeket a fizikai világba hozzuk. Ez a helyzet a gyógyulással is.

Jézus már elvégezte a gyógyulásunkat. Ugyanaz az erő, amely feltámasztotta Őt a halálból, minden hívőben ott lakozik. (Efézus 1:19, 20.) Elvégzett dolog. Minden amit tennünk kell, hogy hiszünk és fizikai jelét adjuk (Zsidó 11:1) annak, ami már újjászületett szellemünkben megtalálható. Végtelenül könnyebb valami olyat felszabadítani magunkban, amit birtokolunk, mint megkapni valamit, ami nem a miénk. A gyógyulás azonban már a miénk.

Kezdd el felszabadítani a gyógyulásod azzal, hogy megvallod a hited és annak alapján cselekszel. Inkább ezt tedd, semmint arra használd a hited, hogy arra kérdd Istent, hogy gyógyítson meg. Ő már megtette.

Vélemény, hozzászólás?