Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Erőlködés nélküli gyümölcstermés 

Erőlködés nélküli gyümölcstermés                                                                               Június 11.
János 7,38:
„Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek.” (RÚF)
JÁNOS 7,37-41
Az élő víznek ezek a folyamai a Szent Szellemre utalnak, és arra, hogy milyen hatást fejt ki a hívő ember életében. A Galata 5,22-23 azt mondja, hogy „a szellem gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás”. (RÚF) Ezeknek a tulajdonságoknak artézi forrásként kellene feltörniük belőlünk. Nem kellene szivattyúzni őket. Akkor fognak áradni, ha a gondolkodásunkat Isten Igéjéhez igazítjuk. Jézus a gyümölcstermésről beszél a János 15-ben, és kijelenti, hogy „nélkülem semmit sem tudtok cselekedni”. (Jn 15,5; RÚF) Ez a gyümölcs a Szent Szellem terméke, nem a mi erőfeszítésünké. „Aki pedig az Úrral egyesül, egy szellem ővele” (1Kor 6,17; RÚF), ezért újjászületett szellemünk is a Szellemnek ezt a gyümölcsét termi. A szellemünkben mindig ott vannak ezek a tulajdonságok – függetlenül attól, hogy mit tapasztalunk az érzelmeinkben. Mivel ezt nem értették meg, sok keresztény úgy gondolja, hogy képmutató lenne, ha örömöt fejezne ki, amikor igazából depressziós. Azonban csak a lelkünk válik depresszióssá. A szellemünk mindig a szeretet, az öröm, a békesség stb. gyümölcsét termi. Aki a Szellemben akar járni, attól valójában képmutatás, ha hagyja, hogy a lelkében lévő érzelmek uralják a szellemi érzelmeit. Az igazság az, hogy a szellemünk soha nem depressziós, csak a lelkünk. Akik ezt megértik, választhatnak: hagyják, hogy a lelkük lehangolttá tegye őket, vagy engedik, hogy a Szent Szellem az újjászületett szellemükön keresztül felszabadítsa az említett örömöt és békességet. A „gyümölcsöt” nem a hívő ember hozza, hanem a Szent Szellem, ahogy egységben élünk Vele. A mi részünk az engedelmesség és a bizalom, Isten része pedig a gyümölcstermés.
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszagLátogass el weboldalunkra:⁠https://awme.huCharis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/