Értékes és drága

A példázat pedig ezt jelenti: A mag az Isten igéje. (Lukács 8:11)

Krisztus teljessége benned van, de vajon hogyan jársz ebben? Hogyan ismered fel? A kijelentés és megértés Isten Szaván és a Szent Szellem megvilágosításán keresztül érkezik.

Talán nem is gondoltad még végig, mekkora kiváltság az, hogy Isten Szavát a saját nyelveden olvashatod. Hatszáz évvel ezelőtt nem volt angol nyelvű bibliafordítás a hívők számára. A legtöbb kézirat csak latinul állt rendelkezésre, és a csupán a klérus számára volt hozzáférhető. Azonban John Wycliffe-nek (1384) és William Tyndale-nek (1523) köszönhetően ma már magunk is elolvashatjuk a próféták és apostolok írásait. Ezek az emberek az életüket adták azért, hogy elhozzák Isten Szavát az angolul tudó hívők számára, így értékes és drága számunkra a Bibliánk. A 16. század végén Károli Gáspár és református lelkész társai elkészítették a Biblia első teljes magyar fordítását.

A szellem kardjaként ismert fegyverzet az egyetlen olyan darab, ami képes megvágni, sérülést okozni és sebet ejteni ellenségünkön. Nem a kávézó asztalodon fekvő Biblia az, amely megfutamítja az ellenségünket, hanem Isten Szava, ami a szívedben van elrejtve, amit a Szent Szellem ereje tesz aktívvá, és a megfelelő helyzetben te mondod ki. Hasonlóan ahhoz, amit Jézus a János 6:63-ban mondott: “azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: szellem és élet. ” Az ige önmagában nem tesz szabaddá bennünket. Az Ige, amit ismerünk és kimondunk, az szabadít meg. (János 8:32.)

Miért olyan hatékony az Ige? Azért, mert Isten Szava. Az Ő szavai hordozzák szuverén hatalmát, amely túltesz az egyház minden hatalmán, meghaladja az emberi értelmet és intellektust, és bizonyosan Sátán és démonai erejét. Amikor Isten Szavát hittel mondod, a Szent Szellem cselekszik, hogy megvalósítsa azt. Ma hasznosítsd Isten Szavát azáltal, hogy a szívedbe helyezed és megőrzöd, mint a legdrágább és legértékesebb tulajdonodat, amit Tőle kaptál, és élsz általa. Ilyen módon meg fogod tapasztalni Krisztus teljességét.

Vélemény, hozzászólás?