Érzékenység a jó dolgok iránt

Nem okultak a kenyerekből, mert a szívük még kemény volt. (Márk 6:52)

Amikor egy keményszívű emberre gondolunk, akkor legtöbbször olyasvalaki jelenik meg előttünk, aki rettenetes lázadásban van Istennel szemben. Bár igaz, hogy a lázadó embernek kemény a szíve, ebben az Igében a tanítványokról olvassuk, hogy megkeményedett a szívük. Elképedtek és mérhetetlenül elcsodálkoztak azon, hogy Jézus a vízen járt, mivel elfelejtették, hogy éppen az imént etetett meg Jézus több mint ötezer embert.

A megkeményedett szó jelentése “megkérgesedett, merev, szellemben hideg, érzéketlen.” A tanítványok nem voltak Istengyűlölők, inkább annyira érzékenyekké váltak a természetes világra és annak korlátaira, hogy teljesen megdöbbentek azon, amikor Jézus átlépte ezeket a korlátokat. Tehát a szívük kemény volt.

Ha visszaemlékeztek volna arra, amit Jézus tett (több mint ötezer ember megetetése), akkor nem csodálkoztak volna azon, hogy Jézus a vízen járt. Mindezek mellett, Jézus kényszerítette őket, hogy hajóba szálljanak, így Ő volt a felelős értük. Közel volt hozzájuk, és Jézus maga is ugyanabban a viharban volt, mint ők, így aztán biztosan tudták, hogy tisztában van a helyzetükkel. Feltételezhették volna, hogy megmenti őket, még ha a vízen is kell járnia, hogy ezt megtehesse.

Hajlamos vagy inkább félni vagy kételkedni Isten Igéjének igazságaival kapcsolatban? Talán többet gondolkodsz olyan dolgokon, amelyek félelmet és kétséget okoznak benned. Ma megfordíthatod ezt, és valójában a szíved a kételyek számára keményítheted meg azzal, hogy csak Isten Szaván gondolkodsz! Lehetséges és elérhető cél, hogy pontosan olyan érzékeny légy Istenre és a hitre, mint amilyen Sátánra és a kételyekre voltál. Gondolkodj Isten Igéjén ma.

Vélemény, hozzászólás?