Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2024. januári hírlevél

Sáfárság – pénzügyeink kezelése

Mindenki szeretne boldogulni anyagilag, de tudtad, hogy a hozzáállásod a kulcs? Nem a munkád, nem az, amit örököltél, vagy bármi más. Megtapasztaltam a szegénységet és a gazdagságot egyaránt, és rájöttem, hogy az ember gondolkodásmódja okozza a különbséget.

Meg kell értened, miért fontos sáfárként hozzáállni a pénzügyekhez és a jóléthez. Az American Heritage Dictionary szerint a sáfár szó jelentése: olyan ember, aki más tulajdonát, pénzügyeit vagy egyéb ügyeit igazgatja. Ha elfogadod, hogy minden, amivel rendelkezel és amit alkotsz, az valójában Isten ajándéka – Isten az, aki az egészségedet, a lehetőségeidet és a tehetségedet adta neked –, ahelyett hogy a sajátodnak tekintenéd mindezt, akkor sáfárként gondolkodsz. Ez mindent megváltoztat!

A megfelelő hozzáállás felszabadítja azt a gondoskodást, amit Isten Jézuson keresztül biztosított. A Biblia (2Kor 8,9) azt mondja, hogy Jézus szegénnyé lett értünk, hogy az Ő szegénysége által meggazdagodjunk. Ez nem pusztán az érzelmi vagy a szellemi meggazdagodásról szól. Ez is benne van, de az anyagi meggazdagodás is.

Jézus engesztelésébe beletartozik, hogy jólétet adjon neked és betöltse a fizikai szükségleteidet. Ha nem boldogulsz anyagilag, akkor részben lemaradsz arról, amit Jézus vásárolt neked. Nem kapod meg automatikusan. Hinned kell, és megfelelő hozzáállással kell rendelkezned ahhoz, hogy ez a gondoskodás megnyilvánuljon.

Ha sáfár vagy, hittel vetsz Isten országába. A 2Korinthus 8,10-11-ben Pál azokhoz az emberekhez szólt, akik könyörögtek neki, hogy engedje részt venni őket az adakozásban. Nem volt sok pénzük, de nagylelkűek voltak, és adni akartak. Pál azt mondta nekik, hogy vigyék véghez, és tegyék azt, ami a szívükben van. Sok ember vágyik arra, hogy áldás legyen, de félnek cselekedni.

Úgy hiszem, Isten megérti, hogy sok embernek nehéz eljutni oda, hogy megbízzon Benne a pénzügyeket illetően, ezért azt mondja, hogy tegyék próbára, és nézzék meg, működik-e:

„Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem! – mondja a Seregek Ura. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok.”

Malakiás 3,10 (RÚF)

Van, aki a szívében vágyik arra, hogy adakozzon és az első helyre tegye Isten országát, de egyszerűen nem cselekszik ennek megfelelően. Bátorítalak, hogy figyelj arra, amit Isten mond neked, és adj hittel!

A 2Korinthus 8,12-ben Pál így folytatta:

„Mert ha megvan a szándék, az aszerint kedves Istennek, amitek van, nem aszerint, amitek nincs.” (RÚF) 

Ez a vers a szíved hozzáállására utal. Először készségesnek kell lenned, és az adományaid a mögöttük rejlő szívbeli hozzáállás alapján nyernek elfogadást. Az 1Korinthus 13,3 alátámasztja ezt:

„És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.” (RÚF)

Az adomány mögött rejlő szívbeli hozzáállás fontosabb, mint maga az adomány. Egyesek szerint az adakozás olyan egyszerű, mint bedobni egy pénzérmét a nyerőgépbe: meghúzod a kart, és kijön Isten. Az emberek azt gondolják: Istenem, adtam Neked. Most vissza kell adnod. Nem, minden a szíved hozzáállásától függ. Ha rossz hozzáállással adsz – még ha a szegények élelmezésére is –, és nem a szeretet motivál, semmi hasznod abból.

Szeretnék kiemelni még egy utolsó pontot a 2Korinthus 9,6 alapján:

„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.” (RÚF)

Elképesztő számomra, hogy az emberek milyen gyakran akarják, hogy Isten betöltse azokat a nagy szükségeiket, de mégis csak egy kicsit adnak. Ez olyan, mintha egy földműves több száz hektáros földet akarna learatni, de csak két-három magot vetett el. Teljes ostobaság azt gondolni, hogy több száz hektárt fogsz learatni, ha csupán néhány magot ültettél el. Ez nem így működik. Mégis vannak emberek, akik nagy dolgokkal kapcsolatban hisznek Istenben, de csak egészen kis összeget adakoznak.

Nem arról van szó, hogy egy konkrét összeget kell adnod. Az adakozásodnak arányosnak kell lennie azzal, amid van. Ha például tíz dollárod van, és öt dollárt adsz, akkor 50 százalék az adományod. Ez Isten szemében óriási, és sok gyümölcsöt fog teremni. Bőven kell adnod, ha bőven akarsz kapni. Ez egyszerűen így működik.

Egyesek talán azt gondolják, hogy ez Isten manipulálása, de nem az. Ez csupán az Isten által alkotott természeti törvények követése. Ha szűken vetsz, szűken fogsz aratni. Ha bőven vetsz, bőven fogsz aratni. Isten a jókedvű adakozót szereti. Úgy kell adnod, ahogyan eldöntötted a szívedben.

Ahhoz, hogy anyagilag boldogulj, megfelelő hozzáállásra van szükséged. Ez azt jelenti, hogy úgy tekinted magad, mint a sáfárát annak, amit Isten adott neked, és nagylelkűen adakozol hitben és szeretetben.

Azt szeretném, hogy jólétben élj. Ezért hangsúlyozza ez az üzenet a szívbeli hozzáállás fontosságát. A témáról szóló teljes tanításomban azonban többet foglalkozom a sáfársággal, és részletesebben is kitérek rá számos gyakorlati példával, ezért arra bátorítalak, hogy szerezd be.

 

Szeretünk téged:

Andrew és Jamie

 

Ha többet szeretnél megtudni erről a témáról, látogass el a https://awme.hu weboldalra, ahol a Vásárlás menüpont alatt megrendelheted a Sáfárság – pénzügyeink kezelése című könyvet magyarul, vagy kattints IDE.