Február 29. – Mi a motivációd?

Máté 6:1-4

Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. (Máté 6:1)

Az ajándékod mögött rejtőző motivációd fontosabb magánál az ajándéknál. Pál azt mondta, ha minden javait a szegényeknek adta volna, hogy azokat megetesse, vagy ha a végső áldozatot, az életét is odaadta volna másokért, de ezt nem a szeretet motiválná, akkor az ajándéka semmit sem használna. (1. Korinthus 13:3.)

Sok keresztény hűséggel ad, de sohasem látja a százszoros megtérülést, amit Jézus ígért, mivel nem helyesek a motivációik. (Márk 10:29, 30.) Pál azt mondja, hogy Isten a jókedvű adakozót szereti – nem azt, aki vonakodva vagy kötelességből ad. (2. Korinthus 9:7.)

Jézus megadja a kulcsot ugyanebben a tanításban, hogy tisztítsuk meg a motivációnkat. Azt mondja: “Te pedig, amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb” (Máté 6:3.) Amikor adományoddal nem fogadsz elismerést az ajándékaidért, akkor helyes motivációból cselekszel, és igazi öröm lesz a részed, ami az önzetlen adásból származik. (Apcsel 20:24.)

Kérd az Urat, hogy adjon lehetőséget a számodra arra, hogy egy kedves szót szólhass valakihez, vagy segítő kezet nyújthass olyannak, aki nem képes azt visszafizetni, és mások sem tudnak arról, hogy te voltál az adakozó. Ez lehet egy motoros a közlekedési dugóban, egy munkatárs, egy házastárs, egy gyermek, aki nem fogja megjegyezni a kedves tettedet, vagy akár mások is. Meg fogod látni, amikor keresed ezeket a lehetőségeket, akkor körbe fognak venni téged.

Vélemény, hozzászólás?