Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Gyógyulás szeretet és megbocsátás által

Amikor Connie Weiskopfnál mellrákot diagnosztizáltak, a szíve éppúgy gyógyulásra szorult, mint a teste. A barátai azt tanácsolták neki, hogy derítsen ki mindent, amit az orvosok mondtak a rákról. Az Úr azonban azt mondta neki, hogy tudjon meg mindent, amit Ő mond a gyógyulásról.

Connie szégyent és bűntudatot érzett a múltban elkövetett három abortusza miatt. Kételkedett abban, hogy megbocsátást nyert. „Az abortuszokra gondoltam, amiket tettem… [és arra, hogy] az egyik legnagyobb bűnös vagyok” – mondja. Szívszorító története a terhessége megszakításával kezdődött, miután fegyvert fogtak rá és megerőszakolták. A környezetében mindenki azt állította, hogy az abortusz megoldja a problémáit. Úgy találta, hogy nem; inkább egy lelki zűrzavart keltett. A szíve megkeményedett, ez pedig később további két abortuszhoz vezetett.

A bűntudat és a szégyen fizikailag is hatással volt Connie-ra. Szerinte az abortusz érzelmi és fizikai következményei okozták a rákot.

Connie tudta, hogy szembe kell néznie a bűntudatával. Egy nap úgy érezte, hogy Isten azt mondja neki: Nem hiszed, hogy megbocsátottam a bűneidet. Hogyan fogsz hinni a gyógyulásodban? Ezután tanulmányozni kezdett mindent, amit Isten a kereszten tett érte. Andrew tanítása segített neki meglátni az igazságot arról, hogy ki ő és mit foglal magában Jézus engesztelő áldozata.

Connie egyszer meghallgatta Andrew üzenetét a kegyelemről és a hitről, és ez megérintette a szívét. Andrew imádkozott érte, ő pedig érezte a Szent Szellem erejét. Ez után az átélés után műtétre ment, hogy eltávolítsák belőle a rákot. Csodával határos módon az orvosok felfedezték, hogy a rák teljesen eltűnt.

Gyógyulása óta Connie nehéz helyzetben lévő nők felé szolgál. Nemrég nyitott egy terhességi központot a coloradói Boulderben – Boulder Pregnancy Resource Center (BPRC) néven – csak néhány házzal lejjebb onnan, ahol az első késői terhességmegszakító működött.

Connie az átélt tapasztalatai miatt együttérzéssel tudja tanácsolni a központjába érkező nőket. Mostanában például bejött egy nő, aki nyolchónapos terhes volt. A családja azt akarta, hogy szakítsa meg a terhességet, de Connie és csapata szolgált felé. „Központunkban reményt és támogatást adunk mindaddig, amíg szükség van ránk, és ő [a nyolchónapos terhes nő] azt mondta nekünk: ez az első alkalom, hogy valaha is reménykedett… és életet adott annak a kisbabának.” Tavaly nyolcvan nő adta át az életét Krisztusnak a BPRC-ben.

A BPRC a nőknek nyújtott segítségen túl az abortusz által érintett férfiak felé is szolgál. Connie és mások munkája révén az USA-ban a terhességi központok száma már meghaladja az abortuszklinikákét – bizonyítékul arra, hogy Krisztus Teste pozitívan reagál, nem pusztán megátkozza a sötétséget.

Köszönjük a partnereinknek, akik segítenek nekünk, hogy megosszuk az igazságot a megbocsátásról, a gyógyulásról és az élet szentségéről. Együtt elhozzuk Isten szeretetét egy sebzett világba. 

 

Válaszd az életet! Interjúk és bizonyságok (angolul tudóknak)

Tudod, hol állsz az abortusz kérdésében? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kiderítsd.

A Choose Life! Interviews and Testimonies (Válaszd az életet! Interjúk és bizonyságok) című USB olyan emberek történetét tartalmazza, akik túlélték az abortuszt, és bemutatja, hogy az abortusz milyen hatással van az életünkre. Ha hívőként nem állunk ki amellett, amit a Biblia mond az életről, akaratlanul is felhatalmazzuk a hitetleneket olyan jogszabályok és irányelvek kialakítására, amelyek negatív hatással lesznek ránk és a jövő generációira. További információ: https://www.awmi.net/Life