Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Gyógyulás vagy egészség?

healthy womanÉs ezt mondta az Úr: “Kelj fel, menj el, hited megtartott [éppé, egészségessé tett] téged.” (Lukács 17:19)

Tíz leprás Jézushoz kiáltott gyógyulásért. Azt mondta nekik Jézus, hogy tegyenek úgy, mintha meggyógyultak volna, mutassák meg magukat a papoknak, és kérjék meg őket, hogy hirdessék ki a megtisztulásukat. A leprások engedelmeskedtek és mindannyian meg is gyógyultak, mégis csupán egyikük tért vissza Jézushoz, hogy köszönetet mondjon. Biztos vagyok benne, hogy Jézus észrevette, hogy a leprások 90%-a nem tért vissza. Nincs arra utalás, hogy a hála hiánya miatt Jézus visszavonta volna tőlük a gyógyulásukat. Isten nem tesz így. Az Úr, “aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.” (Máté 5:45.)

Jézus valami különlegeset tett azzal a leprással, aki hálát adott neki, és az is érdekes, hogy ő szamáriai volt. Normálisan a zsidók és a szamáriaiak nem mentek közel egymáshoz, de ahogy azt látjuk Jézus és a szamáriai asszony találkozásánál a kútnál (János 4:9), Jézus nem személyválogató.

Ismeretes, hogy a lepra a test részeinek elhalását, majd leesését okozza. A leprások gyakran elveszítik a fülüket és a lábujjaikat. Ezek az emberek meggyógyultak, ami azt jelenti, hogy a lepra többé már nem volt a szervezetükben jelen, nem okozott károsodást a testükben. Azonban Jézus azt mondta a visszatérő leprásnak, hogy egészséges lett. Ez azt jelenti, hogy nem pusztán eltávozott a lepra belőle, de a betegség okozta minden károsodás is eltűnt. Valószínű, hogy abban a pillanatban visszanőttek az ujjai. Dicsőség az Úrnak!

Melyiket szeretnéd inkább a magad számára, a gyógyulást, vagy az egészséget? Természetesen mindenki inkább egészséges akar lenni. Csak a visszatérő leprás vált egészségessé, aki köszönetet mondott. Miért elégednél meg kevesebbel Isten legjobbjánál? Ma mondj köszönetet Istennek mindazért, amit veled tett, és nagyobb csodákat fogsz látni az életedben.