Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Hit és megbocsájtás

Az apostolok így szóltak az Úrhoz: “Növeld a hitünket!” (Lukács 17:5)

Nagyon érdekes, hogy az apostolok azután kérték Jézust arra, hogy növelje hitüket, miután Ő a megbocsájtásról beszélt. Látták Jézus valamennyi csodáját, de ez sohasem inspirálta őket arra, hogy nagyobb hitet kérjenek. Valóban, szeretetben és megbocsájtásban járni éppoly nagy hitet igényel, mint bármely csoda elfogadása.

A megbocsájtás alapja Isten szeretete és irgalma. Csak azért vagyunk képesek másokat szeretni és megbocsájtani nekik, mert Isten előbb szeretett bennünket és megbocsájtott nekünk. Ha nem járunk Isten felénk való szeretetében és megbocsájtásában, akkor nem fogunk mások felé szolgálni ezzel. Ő szeretett bennünket, amikor nem voltunk (és néha még most sem vagyunk) szeretetre méltóak és már akkor megbocsájtott, mielőtt még megtértünk volna és bocsánatot kértünk volna.

Az Írás arra figyelmeztet, hogy ugyanúgy bocsássunk meg, ahogy Krisztus is megbocsájtott nekünk. Isten akkor ajánlotta fel a megbocsájtását, amikor még bűnösök voltunk, így tehát a megbocsájtást feltétel nélkül kaptuk. Hasonlóképpen kell megbocsájtanunk mások vétkeit, ahogy Isten megbocsájtotta a miénket. Megbocsájtunk, akár megtér az illető és kéri a bocsánatunkat, akár nem.

Csak Isten képes valakit megtérésre vezetni, megmenteni és helyreállítani. A mi részünk ezalatt az, hogy úgy szeressük az embereket és megbocsássunk nekik, ahogy az Úr szeretett bennünket. Ez bizony nagy hitet igényel! Ugyanakkor, míg szükséges mindig szeretnünk és megbocsájtanunk, a Szent Szellem és az Ige nem feltétlenül támogatja a kapcsolatunk fenntartását. Például, ha az üzlettársunk több esetben is lopott tőlünk, miután megbocsájtottunk neki, szükség lehet a kapcsolat megszakítására. A megbocsájtás feltétel nélküli, de egy kapcsolat helyreállításának vannak isteni feltételei, mint például a megtérés és a visszanyert bizalom.

Légy bölcs ma a kapcsolataidban. Szeretetben és megbocsájtásban járhatsz, ugyanakkor hozz döntést azokról a kapcsolataidról, amelyek sérüléseket és érzelmi szenvedést okoznak neked.