Hit – nagy belépőnk és tartózkodási engedélyünk (videó)

Hit – nagy belépőnk és tartózkodási engedélyünk (Kegyelem – az evangélium ereje /9.)

Amikor megértjük Isten kegyelmét, békesség költözik az életünkbe. A kegyelem mindaz ami Isten és mindaz, amit Isten elvégzett. Milyen árat kell fizetnünk, hogy beléphessünk Isten kegyelmébe? Szent dolgokat kell tennünk? A mi teljesítményünk a belépő? A Róma 5:2 szerint a HIT a belépőnk Isten kegyelmébe.

A kezdeti újjászületés után gyakran szabályok serege vár a hívő emberre – a vallástól. A megtérés kegyelme más, mint a megbékélt ember kegyelme? Az üdvösség kegyelme más, mint a keresztény élet kegyelme? A Kolossé 2:6 szerint viszont úgy is kell élnünk, ahogy elfogadtuk az Urat! A hit belépőjegyét nem cseréljük fel a cselekedetek tartózkodási engedélyére.

Mi van a bűnnel? Sokan azt hiszik, hogy saját bűneik rontja meg őket. A Róma 5:12 szerint Ádám bűne miatt lett bűnös az ember. A bűn szó a Róma levélben alapvetően a bűnös természetet, nem a romlott cselekedeteket jelenti. Mindannyian bűnben születtünk. Nem kell tanulni. Ez jelentette a problémát. A bűnös természet megértése azt eredményezi, hogy nem hasonlítjuk magunkat másokhoz.

A Róma 5:13 szerint a törvény előtt Isten nem rótta fel a bűnöket, kegyelmet tanúsított feléjük. A kereszt óta Isten megint csak nem rója fel a bűnöket. Ha természetes születésünkkor örököltük a bűnös természetet, akkor újjászületésünkkor is örököltük az igaz, megigazult természetet.

~~~

Kegyelem – az evangélium ereje (könyv, hangoskönyv és DVD sorozat) – Andrew Wommack

~~~

Vélemény, hozzászólás?