Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten békessége

opendoor-kHa azonban egy házba beléptek, legelőször ezt mondjátok: Békesség ennek a háznak! (Lukács 10:5)

Jézus azt mondta, hogy követői békességet vigyenek és hagyjanak, bárhová mennek is. Minden keresztény békességben van Istennel Jézus Krisztuson keresztül. (Róma 51.) Amikor bemegyünk egy terembe, függetlenül attól, hogy mi zajlik az emberek között, Isten békéjét hozzuk el számukra. Akár elfogadják, akár nem, jelenlétünkkel, szavainkkal, cselekedeteinkkel felajánljuk a számukra.

A békesség ugyanakkor a Szellem gyümölcse, amely saját szellemünkben él, így mindig jelen van bennünk. Elménk, érzelmeink és testünk belekerülhet a világ zűrzavarába, ám bensőnkben mindig Isten békéjéhez juthatunk. Péter arra bátorított, hogy minden esetben az Úrra vessük terheinket (1. Péter 5:7), mivel tudta, hogy a gondok távol tartanak Isten békességétől. Amikor eltávolítjuk a gondokat, a békesség szabadon áramolhat elménkbe, lelkünkbe és testünkbe.

Sok hívő békességet kér Istentől, hogy a gondjaiktól megszabaduljanak. Azonban nem így működik a dolog. Hit által gondjainkat az Úrra vetjük, ezután az Ő békéje felszabadul a szívünkben, és elárasztja lényünk többi részét is. Azok a keresztények, akik nem bírják magukban Isten békéjét, nem vetették gondjaikat az Úrra, vagy nem “felejtették” ott.

Az emberi békesség csak a problémák hiányában tapasztalható meg, de Isten békessége független a körülményektől és végtelenül hatalmasabb minden problémától, amit ma megtapasztalhatsz. Isten odaadta neked az Ő természetfeletti békéjét, hogy élvezzed azt és vidd el másoknak is.