Isten elrejtett kincse

aso-k“Hasonló a mennyek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet az ember, miután megtalált, elrejt, örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megveszi azt a szántóföldet.” (Máté 13:44)

A szántóföld a világ, a kincset vásárló ember Isten, és a kincs te vagy! Az ár, amit érted fizetett, az Ő fia élete volt. Továbbá, előrelátásában Jézus látott téged, amint Őt Úrnak és Megváltónak fogadod el, és az “előtte lévő örömért” elszenvedte a keresztet. (Zsidó 12:2). Megvásárolt magának a saját vére által. (Apcsel 20:28.) Az egész világot megvásárolta, de nem mindenki fogadja el Őt. Ezért te és az Ő Egyháza el van rejtve ma ebben a világban, mint egy különlegesen értékes és gyönyörű kincs a szántóföld közepén.

Az Atya már a világ teremtése előtt rendelkezett az üdvösség tervével. Legtöbbünk bizonyára nem teremtette volna meg világot és az emberiséget, ha tudtuk volna, hogy ez mennyi fejfájást és rettenetes áldozatot fog igényelni, de Isten nem ember. Az Ő megítélése szerint (amely mindig helyes) az érték meghaladta az árat. Előre tudta, hogy kik fogadják el a megváltás ajánlatát. Az Írás azt tanítja, hogy még a világ megalapítása előtt bennünket, hívőket kiválasztott Krisztusban. (Efézus 1:4). Ennyire végtelen az Ő értelme. Szentek és hibátlanok vagyunk, mert Ő Krisztusban lát bennünket.

Isten már Ádám és Éva előtt tudta, hogy az Ő gyermeke leszel. Teljes mértékben elfogad és szeret téged. Nem fog elutasítani téged, mert ezzel Jézust utasítaná el, mivel az Atya benne fogadott el. A világ talán nem ismer el, vagy nem érti meg, hogy ki vagy valójában, de te bátran élhetsz abban a tudatban ma, hogy az Édesapád megváltott, megbocsátott neked és megáldott téged.

Vélemény, hozzászólás?