Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten hússá lett

Jézus így felelt nekik: “Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok.” (János 8:58)

Jézus új kijelentést tett ezen a helyen. Azt mondta, hogy azok, akik nem hiszik, hogy Ő a testben megjelent Isten (1. Timótheus 3:16), nem tudják megérteni azt, amiről beszél. “Mielőtt Ábrahám volt Én vagyok” – ez a kijelentés nemcsak azt nyilvánította ki, hogy Jézus már Ábrahám előtt létezett, hanem összekapcsolta Önmagát a 2. Mózes 3:14-ben szereplő nagy “Én vagyok” kijelentéssel is. Ez az állítás nem hagy kétséget afelől, hogy Jézus Istenként azonosította magát.

Jézus kinyilvánította: “Én vagyok”. Így azonosította magát Jehova Mózes számára a 2. Mózes 3:14-ben. Amikor Isten kenetének ereje alatt mondta ki Jézus ezeket a szavakat, “Én vagyok az”, akkor az őt elfogni érkezők valamennyien a földre estek. (János 18:5, 6.) Jézus volt a hatalmas “Vagyok Aki Vagyok” a 2. Mózes 3:14-ből, mégpedig hústestben megjelenve.

Amikor a zsidók vezetői meghallották, hogy Jézus Istent az Atyjának nevezte, azonnal megértették, hogy Jézus a lehető legfelsőbb értelemben Istenségnek nyilvánította magát. Ez az állítás vagy egy halálra méltó kijelentés volt, vagy pedig Jézus az volt valóban, akinek állította magát.

János evangéliumának célját világosan láthatjuk: “Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében. “ Ma, azért rendelkezhetsz az Ő életével, mert hiszel az Ő nevében. Ne engedd, hogy az ellenség, a világ vagy a tested megcsaljon azzal a gondolattal, hogy Jézus valamivel is kisebb volt, mint Isten, aki hústestben jelent meg.