Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten Igéjének megértése

Isten Igéjének megértése                                                 Április 9.
 
Lukács 8,12: „Akiknél az útfélre esett, azok meghallották az igét, de azután jön az ördög, és kiragadja a szívükből, hogy ne higgyenek, és ne üdvözüljenek.” (RÚF)
 
LUKÁCS 8,4-13
 
A Jézus által ábrázolt első embertípus az, aki nem érti Isten Igéjét. (Mt 13,19) Mielőtt Isten Igéje áthatná a szívedet, meg kell értened (nem pusztán felfognod), hogy mit mond. Ha nem értik az Igét, akkor az olyan lesz, mint a kemény földre (az útfélre) szórt mag. A madarak megeszik, és nem lesz gyümölcs.
 
A Márk 4,15
és a Lukács 8,12 világossá teszi, hogy ezek a madarak a Sátánt jelképezik, és Márk azt mondja, hogy az ördög azonnal eljön, hogy ellopja az Igét. Sátánnak nem volt közvetlen hozzáférése az Igéhez a többi szívben, amelyet Jézus bemutatott. Ő nem tudja ellopni tőlünk az Igét, ha a szívünkbe rejtjük. (Zsolt 119,11) Az első ember egyszerűen hallotta az Igét, de nem fogadta be. Soha nem alkalmazta az életére, ezért elvesztette.
 
Figyeljük meg, hogy Lukács a hitet és az üdvösséget ugyanúgy a szívünkbe vetett Igével kapcsolja össze, mint a Róma 10,14-17. Ha nincs Ige, akkor nem lehet hit vagy üdvösség. (1Pét 1,23) Az Igét kell prédikálnunk, nem csupán az erkölcsiséget vagy a társadalmi kérdéseket.
 
Lukács az üdvözül szót használja, amely magában foglalja a bűnök bocsánatát, de nem feltétlenül korlátozódik arra. Az üdvösség sokkal többet jelent a bűnbocsánatnál. Ez a vers bemutathat egy olyan embert, aki nem fogadta be az Igét, ezért örökre elkárhozott. Ugyanakkor egy olyan keresztényt is ábrázolhat, aki egyszerűen nem fogadja be az Igét az életének egy bizonyos területén, ezért nem éli meg azt a győzelmet, amelyet Jézus biztosított számára. Megtapasztalod az Ő győzelmét az életedben?
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/