Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten ismerete a legnagyobb kincsünk

Isten ismerete a legnagyobb kincsünk     Március 6.
 
Máté 6,21: „Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is.” (RÚF)
 
 MÁTÉ 6,19-21
 
Ha elszigetelünk bizonyos verseket Isten Igéjének többi részétől, akkor úgy értelmezhetjük őket, hogy a pénz vagy a gazdagság rossz. Más igeversek viszont áldásként beszélnek a gazdagságról. E két látszólag ellentétes álláspont között azonban egyensúly van: a pénz se nem jó, se nem rossz. A pénz szeretete az, ami minden rossznak a gyökere; és sokan követik el azt a bűnt, hogy szeretik a pénzt, pedig egy fillérjük sincs. (1Tim 6,10) A dolgok szeretete (a kapzsiság) bálványimádás, és Jézus ezzel foglalkozik.
 
Mivel nagyon könnyű a pénz és az általa elérhető dolgok után sóvárogni, az Úr olyan rendszert hozott létre, amelyben a jólét annak a gyümölcse, hogy Istent tesszük az első helyre. Ahogy a Máté 6,33 mondja: „Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.” (RÚF) Ugyanúgy nem szabad elutasítanunk a jólét áldását, mint sóvárognunk rá, ami bálványimádás.
 
Azért ne gyűjtsünk kincseket itt a Földön, hogy ne vonjuk el a szívünket Isten dolgaitól. Isten országában a siker kulcsa az, hogy egyetlen célunk legyen. Nem vagyunk képesek arra, hogy egyszerre két területen is a legjobban teljesítsünk. Ha Istent és az Ő országát tesszük első helyre az életünk minden területén, akkor Ő megad nekünk minden gazdagságot, amire szükségünk van. Mi értékesebb vagy fontosabb annál, mint hogy ismerjük Őt?
 
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:
https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag
Könyveinkért látogass el weboldalunkra:
https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/
Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:
www.charis.hu
Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a
következő linken tudsz minket támogatni:
https://awme.hu/partnerseg/