Isten Szava – használd célszerűen

termofoldA példázat pedig ezt jelenti: A mag az Isten igéje. (Lukács 8:11)

A magvető példázatban Jézus azt tanította, hogy a mag Isten Igéje, amit a szívünkbe vetünk és engednünk kell, hogy kifejlődjön, mielőtt felszabadulna belőle Isten ereje. Azt mondta, hogy az Ige magja négyfajta föld egyikébe vettetik, amely az emberi szív négy állapotát jelképezi. Az Ige mindig azonos, de az eredmény eltérő, mivel minden egyes ember szívének állapota más. A példázatban a változó nem Isten Igéje, hanem az emberi szív állapota. Ahogy a jó földbe vetett mag, úgy az Ige is mindig felnövekszik és gyümölcsöt terem, ha egy jó szívbe vettetik.

Hogy lehet olyan szíved, amiben Isten Szava növekedni és virágozni fog? A jó talaj nem történik csak úgy – meg kell művelni. Emiatt van az, hogy csak négyből egy ember hoz gyümölcsöt Jézus példázata szerint. Sok időt, erőfeszítést és szorgalmat igényel, hogy gyümölcsöző keresztény legyen valakiből. A keresztény élet nem egy 100 méteres síkfutás, sokkal inkább 42 km-es maraton, és bármely földműves megmondhatja, hogy gyorsabban és könnyebben lehet gazt termeszteni, mint paradicsomot vagy gabonát.

A teljes példázatban az Ige volt az, amely a gyümölcsöt produkálta. A talaj csak jó helyet biztosított számára a növekedéshez. Ha egyszerűen elhelyezzük Isten Szavát a szívünkben, védelmezzük azt és elsőbbséget biztosítunk számára az életünkben, akkor az Ige maga fog gyümölcsöt teremni. Sátán sok embert becsapott azzal a gondolattal, hogy nincs képessége, talentuma ahhoz, hogy gyümölcsöző keresztény lehessen, de nem ők azok, akik gyümölcsöt teremnek, hanem Isten Igéje az, ami örömöt és sikert ad az életükben.

Ma a szívedbe vetett Ige alapján gondolkodj és élj. Ha az elvetett Igére vigyázol és arra építesz, akkor a többit elvégzi az Ige.

Vélemény, hozzászólás?