Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Február 18. – Isten szeretete mindent hisz

1. Korinthus 13:1-13

Mindent hisz. (1. Korinthus 13:7)

Nem tudtad, hogy Isten szeretete hitet produkál? A Galata 5:6 azt mondja, hogy a hit szeretet alapján munkálkodik. Amikor tapasztaljuk Isten szeretetét, akkor a hit természetes melléktermékként jön. Amikor a hitben való járással küszködünk, akkor tulajdonképpen abban vallottunk kudarcot, hogy Isten végtelen szeretetét nem tartjuk az életünk középpontjában. Ha a Mindenható Isten velünk van, kicsoda van ellenünk? (Róma 8:31.)
Egy kisgyermek édesapja karjaiban semmi felől nem aggódik. Teljes mértékben megbízik édesapjában, és nincs szüksége más törődésére. Nem küszködik azzal, hogy elhiggye, lesz-e elég étele, ruhái és a jövőbeli szükségei be lesznek-e töltve. Szerető édesapja mindenről gondoskodik. Pontosan ezt a képet használta Jézus arra, hogy az Istenben való bizalomra bátorítson bennünket, mert Ő minden szükségünket betölti. (Lukács 11:11-13.)
A Mennyei Atyánkkal való szeretetteljes kapcsolat a hittel teljes élet kulcsa. Ha problémánk van azzal, hogy életünk bármely területén Istenben megbízzunk, akkor ez annak a jele, hogy valami problémánk van.
Amikor a kocsidban a műszerfalon villogni kezd egy figyelmeztető lámpa, akkor nem csavarod ki a lámpát. Inkább sürgősen kijavítod a hibát, ami a lámpa villogását előidézte. Ezután a lámpa automatikusan kialszik. Hasonlóképpen a hit hiánya egy figyelmeztető lámpa, ami azt jelzi, hogy nem összpontosítod a figyelmed Isten szeretetére.
Ha több hitet szeretnél ma Istenben, akkor légy bensőséges viszonyban Vele, amikor teljes mértékben tudatában vagy az Ő hatalmas, feléd való szeretetének. Ezután a hited olyan bőséges lesz, hogy természetes egyszerűséggel hiszel mindenben.