Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Február 16. – Isten szeretete az igazságnak örül

1. Korinthus 13:1-13

Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. (1. Korinthus 13:6)

Az örvendezik szó jelentése “örömöt és élvezetet tapasztalni”. Annak, hogy valóban Isten szeretetében járunk, jó indikátora, hogy mi ad örömöt nekünk. Az isteni szeretet olyan dolgok által nyer élvezetet, melyek összhangban vannak az Ő Igéjével, igazságával (János 17:17).

Aki a bűnből nyer élvezetet, az nincs tele Isten szeretetével. Nem számít, hogy személyesen követi el azokat, vagy csak másokat néz, akik elkövetik azt. Isten szeretete tiszta, és tisztaságot vált ki mindenkiben, akit megérint. Ezért nem kellene, hogy élvezetet okozzon a számunkra minden furcsa és perverz dolog, ami a világban manapság zajlik.

A keresztényeknek nem kellene örömöt lelniük abban, hogy olyan beszélgetős műsorokat néznek, amelyek az erkölcstelenség minden formáját megvizsgálják. Nem kellene olyan magazinokat és könyveket olvasniuk, amelyek Isten terveivel ellentétes kapcsolatokat dicsőítenek mindenki szórakoztatására. Az Isten értékrendjétől eltérő értékeket felvonultató mozifilmekben nem kellene örömüket lelniük Isten gyermekeinek sem.

Nem azt mondom, hogy hagyjunk abba mindent és legyünk szerencsétlenek. Ez egyszerűen egy hőmérő számunkra, ami a szellemi hőmérsékletünket jelzi. Ha a gonoszságban és mindenféle rossz dologban leljük örömünket, akkor nagy dózis isteni szeretetre szorulunk. Amikor Isten szeretetében vagyunk, semmi, ami ennél kevesebb, nem fog bennünket megelégíteni. Az Ő szeretete rabul ejt bennünket!

Kérd az Urat, hogy adjon kijelentést az Ő tiszta szeretetéről ma! Azután engedd, hogy szeretete újradefiniálja számodra az örömöt.