Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Február 12. – Isten szeretete “viselkedik”

Nem viselkedik bántóan. (1 Kor. 13:5)

Az egyik legnagyobb hazugság, amit az ördög beadott nekünk, hogy a szeretet az a mindent elborító érzés, amit nem tudunk kontrollálni. Azonban az isteni szeretet sohasem cselekszik nem megfelelő módon. A görög tudós, Fritz Rienecker mondja: “A bántó azt jelenti, hogy nem tisztességes, vagy szégyenletes viselkedés.” Isten szeretete tapintatos és nem tesz semmi olyat, ami arcpirító lenne.

Azok az emberek, akik annyira el vannak borítva a szeretettől, hogy még csak kontrollálni sem tudják, egyáltalán nem Isten szeretetétől vannak elborítva. A bántó szeretet ördögi, önző és testi vággyal teli. A régi mondás, miszerint annyira szeretjük egymást, hogy nem tudunk magunkon uralkodni, pontosabban így adható vissza: annyira tele vagyunk testi vágyakkal, hogy nem tudunk uralkodni magunkon.

Ha ezt megértjük, akkor sok igazságra fény derül, és Sátán hazugságainak sora lepleződik le az utunk során. Amikor valaki iránt lehengerlő érzést tapasztalunk, aki nem a házastársunk, akkor biztosan tudhatjuk, hogy nem Isten szeretetéről van szó. Az Ő szeretete sohasem fog az Igéjével ellentétesen cselekedni. Az isteni szeretet sohasem hagy el bennünket. Bármikor, amikor azt érezzük, hogy elment a szeretet, valójában a vágy ment el. Az isteni szeretet sosem fogy el.

Kérd Istent, hogy segítsen újra meghatározni, hogy mi az igazi szeretet – az Ő fogalmai szerint, nem a miénk szerint. Kezdd azzal a bizonyossággal, hogy az Ő szeretete nem egy hormonszint-emelkedés, ami bajba kever téged! Az Ő szeretete békességet és túláradó életet hoz.