Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten szeretetébe burkolva

Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. (Máté 24:12)

Néhány embert próbáló időszakon mentem keresztül Vietnamban. Túl azon a nyomáson, amit minden katona megtapasztal a háborúban, én egy másfajta háborúval is küzdöttem. Eddig egy nagyon védett életet éltem, most pedig olyan, kísértésekkel és bűnökkel teli világban találtam magam, amiről azt sem tudtam, hogy egyáltalán létezik. A gonoszság valóságosan virágzott.

Bár a helyzetem minden idők legalacsonyabbika volt, Jézus iránti szeretetem minden idők legmagasabbika. A körülöttünk lévő bűn virágzása nem kell, hogy kihűtse Jézus iránti szeretetünket. Egyre közelebb kerültem Jézushoz döntésem következményeként. Minden helyzetemben úgy döntöttem, hogy őt követem, nem pedig a testemet.

Egy este őrségben reszkettem a hidegtől. Átáztam és csontig átfáztam. Amint letelt az őrség ideje, bementem a bunkerbe, és egy takaróba burkolózva azonnal érezni kezdtem, ahogy a meleg visszatér a testembe. Csodálatos érzés volt így visszaemlékezve is.

Arra is emlékszem, hogy egy imát mondtam. A hideget a bűnhöz hasonlítottam, ami körülvett engem. Védelem nélkül bárki megfázhatott volna, de ha az Úr beburkol a szeretetével, ahogy én magamat a takaróval, akkor tudtam, hogy meg tudom csinálni.

A bűn olyan hideget árasztott rá társadalmunkra, amit eddig még soha. Védelem nélkül az Úr iránti szereteted kihűlhet, de nem kell ennek megtörténnie. Az időjárásnak megfelelően is felöltözhetsz. Az Úr karjaiban eltöltött kis ráadás idő úgy felmelegítheti a szíved, hogy kihűlő szereteted  helyett az Ő szeretete fel fogja olvasztani a körülötted lévő kemény szíveket is.