Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten törvényeinek megértése

Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: “Ki érintette meg a ruhámat?” (Márk 5:30)

Lehetséges lett volna, hogy Jézus nem tudta, ki érintette meg? Bizonyára így történt! Jézus a testben megjelent Isten volt, de a fizikai értelmének növekednie kellett bölcsességben. (Lukács 2:52.) Ez azt jelenti, hogy Jézus korlátozott volt a fizikai értelmében, ahogy mi is. A szellemén keresztül volt képes Isten értelméhez közeledni, ahogy mi is. Amikor az asszony nem jött előre önmagától, akkor Jézus érzékelte, hogy ki volt az a személy (Lukács 8:47), de ez az asszony gyógyulása után történt.

Ennek az a jelentősége, hogy Jézus nem értékelte az asszonyt, mielőtt gyógyító erő ment volna ki belőle. A legtöbben nem így gondolkodnak Istenről. A kéréseiket Isten elé viszik, és azt gondolják, Isten értékeli, hogy elegendő hitük van-e, vagy elég szentek-e, hogy áldást nyerjenek tőle. Ha átmennek a teszten, akkor Isten megáldja őket. Ha nem, akkor a kérésüket visszautasítja. Ez nem felel meg az Írásnak.

Isten erejét törvények irányítják. Nem esetlegesen dönti el, hogy ki és mit kaphat meg. Ő már mindennel ellátott bennünket, amire szükségünk van, és ha mi a törvényeit mozgásba hozzuk, akkor az ereje áramlani kezd. Ezt tette a vérfolyásos asszony. Eltökélt volt (Lukács 11:5-13; 18:1-18) és hitben azt mondta, “ha megérinthetem a ruháját, akkor egészséges leszek.” (Márk 5:28; 11:23-24). A hite alapján cselekedett, és Isten ereje meggyógyította őt (Jakab 2:17.)

Ha megragadsz egy elektromos kábelt, akkor az elektromos művek nem küld egy speciális áramlöketet, hogy sokkoljon téged. Az elektromosság már jelen volt, és csak a természeti törvények működése okozta, hogy megrázott az áram. Ez nem a személyed ellen irányult. Hasonlóképpen, vannak törvényszerűségek, amelyek Isten erejének áramlását irányítják. Határozd ma el, hogy Isten Igéjéből megismered ezeket a törvényszerűségeket, és elfogadod mindazt, amire szükséged van, amit Isten a rendelkezésedre bocsátott.