Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Istennek vagy embereknek tetszeni                                                                                                         

Istennek vagy embereknek tetszeni                                                                                                                  Március 21.
 
János 5,43-44: „Én az Atyám nevében jöttem, mégsem fogadtatok be; ha más a maga nevében jön, azt befogadjátok. Hogyan tudnátok hinni ti, akik egymástól fogadtok el dicsőséget, de azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek?” (RÚF)
 
JÁNOS 5,28-47
 
Ez arra a tényre utal, hogy Jézus az Atyja hatalmával és tekintélyével jött, hogy az embereket az Atya Istenhez vezesse. Jézus a Földre jövetele előtt Isten formájában volt és egyenlő volt Istennel. Mégis megalázta magát, és szolgává lett itt a Földön. (Fil 2,6-8)
 
Nem azért jött, hogy Önmagát népszerűsítse, hanem azért, hogy az életét adja, biztosítva az utat az Atyához. (Jn 14,6) A Szent Szellem sem Önmagát magasztalja fel, hanem minden embert Jézus felé fordít. Jézus szelíden és alázatosan jött, teljesen engedelmeskedett az Atyának, és egyedül Neki akart tetszeni.
 
Ez gyökeresen különbözik attól, ahogy az úgynevezett nagy emberek bemutatják magukat. Jézus korában a római császár kijelentette, hogy ő Isten, és imádatot követelt. Az alacsonyabb rangú vezetők úgy uralkodtak, hogy felmagasztalták magukat az általuk kormányzott emberek fölé. Jézus azonban mást mutatott nekünk: „Aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Mt 20,26-28; RÚF)
 
Ha aggódunk amiatt, hogy az emberek mit gondolnak, mert igyekszünk elnyerni a jóváhagyásukat (vagy a tiszteletüket), soha nem fogunk hittel kiállni semmiért, amit kritizálhatnak. Ez az egy dolog valószínűleg több embert akadályozott meg abban, hogy átvegye Isten áldásait, mint bármi más. Nem tetszhetsz embereknek és Istennek egyszerre. Bízd rá mindenedet: minden gondolatot, szót és tettet!
 
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:
https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag
Könyveinkért látogass el weboldalunkra:
https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/
Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:
www.charis.hu
Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a
következő linken tudsz minket támogatni:
https://awme.hu/partnerseg/