Jézus a középpontban

De ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben.” (Lukács 10:20)

Sohasem utasítottak bennünket arra, hogy szerezzünk Ph.D fokozatot démonológiából, ennek ellenére némelyek abnormális mértékben összpontosítanak Sátánra és tevékenységére. Ez ténylegesen elősegíti a démoni tevékenységet, és Sátán eszközévé válik, melyet azután ellenükre használ. Ahogy Pál mondja, ne legyünk tudatlanok Sátán eszközeivel kapcsolatban; tudnunk kell Sátán és démonjai létezéséről, és fel kell ismernünk a tevékenységüket, de figyelmünk középpontjába az Urat kell állítanunk. Némelyek oly mértékben túlzásba estek a szellemi háborúsággal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag több időt szentelnek az ördöggel való beszélgetésre, mint az Úrral való közösségre. Ez nagyon nincs így jól!

A legjobb védekezés az ördög ellen, ha annyira Istenközpontúak vagyunk, hogy semmi helyet sem adunk Sátánnak. Azok, akik különösen érzékenyek az ördög jelenlétére, általában az Úr jelenlétére nem érzékenyek. Dávid mondta: “Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy” (Zsolt 139:8). Bármikor, amikor jelen van Sátán elnyomása, az Úr jelenléte is ott van. (Zsidó 13:5.) A kérdés csak az, hogy melyikre fókuszálunk. Az ördögre való fókuszálás egy ördögi trükk.

A képességed, hogy megéld a keresztény életet, Jézus Krisztusban található. Nem a te képességed, hanem a Számára való rendelkezésre állásod az, ami a különbséget eredményezi. Pál szerint, “mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős. ” (2 Korinthus 12:10.) Ezzel Pál azt mondta, hogy amikor felismerte a képtelenségét és az Úr erejére támaszkodott, ez volt az a pont, amikor az Úr ereje kiáradt rajta keresztül. Ma, mindent megtehetsz Krisztuson keresztül (Filippi 4:13) azzal, hogy figyelmed Őrá összpontosítod.

Vélemény, hozzászólás?