Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Jézus a szegletkő

Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta. (Máté 16:18)

Néhányan ezt a verset tévesen úgy értelmezik, hogy Péter volt az az alap, amin Jézus felépíti az Egyházat, azonban ez számos Igét megsértene, melyek szerint Jézus a szegletkő. Az Efézus 2:20 valóban említi, hogy az apostolok részei Krisztus egyháza alapköveinek, de Péter nem emelkedik ki az összes többi apostol közül. Ugyanez az Ige Jézust szintén szegletkőnek nevezi.

Két különböző görög szó szerepel a 18-as versben Péter nevére és a szikla szóra. A Péternek fordított szó kődarabot jelent, mint például egy kavics. Ezzel szemben a sziklának fordított szó egy masszív kőtömböt jelöl, amely minden bizonnyal Jézusra vonatkozik, a szegletkőre. Némelyek szerint az alapkő Péter megvallása volt, mégpedig az, amikor azt mondta, hogy Jézus a “Krisztus, az élő Isten fia.” (Máté 16:16.) Bár igaz, hogy Isten Királyságába való belépéshez szükséges megvallanunk, hogy Jézus az Úr (Róma 10:9, 10) az Ószövetség próféciáinak fényében, valamint az Újszövetség Jézust illető utalásai alapján, melyek szerint Ő a szegletkő, ez az Igevers közvetlenül Jézusra, mint kősziklára vonatkozik, amelyre Ő felépíti majd az Egyházát.

Az Ó- és Újszövetség hívői között az egyik legnagyobb különbség, hogy az újszövetségi szentek Isten temploma. Isten maga lakozik benned és bennem. Isten nem lakozik emberi kéz által csinált épületekben. Azok szívében lakik ma, akik Jézust az Urukká tették. (Róma 10:9.)

Az Istenben lévő életed szegletköve az Ő Fiáról való egyre növekvő kijelentés kell hogy legyen. Amikor valóságos megértéssel rendelkezel a benned lakozó Krisztusról (Kolosszé 1:27), akkor ez drasztikusan megváltoztatja a hozzáállásod, az érzelmeid és cselekedeteid.