Jézus érted emeltetett fel

Jézus tehát ezt mondta: “Amikor felemelitek az Emberfiát, akkor tudjátok meg, hogy én vagyok, és önmagamtól nem teszek semmit, hanem ahogyan az Atya tanított engem, úgy mondom ezeket. (János 8:32)

A három alkalomból ez a második, amikor Jézus arról beszélt, hogy felemeltetik (az első a János 3:14-ben, a harmadik pedig a János 12:32-33-ban olvasható). Ahogy a János 12:33-ban a Biblia megmagyarázza a keresztre feszítésre utalt Jézus. A Jézus által használt kifejezés arra utal, hogy felemelik a földről, és egy keresztre függesztik. A zsidók megértették, hogy Jézus a haláláról beszélt, amikor azt mondta, hogy felemelik.

A keresztre feszítés nem csak úgy megesett. Isten tervezte így, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden felelősség Őt terheli érte, és akik részt vettek Jézus elutasításában és megfeszítésében, azok nem lettek volna bűnösök ebben. Jézus azért jött a földre, hogy meghaljon helyettünk, és megváltást vásároljon a számunkra. Ez Isten terve volt, de senkit sem kényszerített ennek elvégzésére. Jézus üzenete és szolgálata közvetlen módon szembehelyezkedett az ördöggel. Iránta való gyűlöletük eredményezte, hogy Jézust saját akaratukból megfeszítsék. Isten a bölcsességénél fogva tudta, hogy mit fognak tenni, és elhatározta, hogy felhasználja Fiának elutasítását arra, hogy véghezvigye a megváltás tervét. Ő sohasem uralkodik az akaratunk felett azért, hogy a sajátját véghez vigye.

Ha valóban megérted a Kereszt üzenetét, akkor érted az igazi szeretetet és kegyelmet. Jézus nem pusztán egy jelképes áldozatot hozott; érted emelték fel. Teljes mértékben kifizette az adósságodat, hogy tejesen az Övé lehess.

Vélemény, hozzászólás?