Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Jézus lelki fájdalma

vert-izzadHalálos gyötrődésében még kitartóbban imádkozott, és verejtéke olyan volt, mint a földre hulló nagy vércseppek.(Lukács 22:44)

Érdekes, csak Lukács jegyezte fel az evangéliumban, hogy Jézus  verejtéke “nagy vércseppekben” hullott. Valószínűleg azért történt így, mert Lukács orvos volt, és ez a tény számára különös jelentőséggel bírt. Orvosi feljegyzések szóltak arról, hogy szélsőséges emocionális nyomás hatása alatt emberek gyakorlatilag vért izzadtak.

Lukács az egyetlen író, aki azt is feljegyezte, hogy Jézust angyal erősítette. A másik eset, amikor ez történt, amikor Jézus negyven napot böjtölt a pusztában és az ördög kísértette. A Biblia szerint angyalok szolgáltak felé. (Márk 1:13.) Ebben az esetben is természetfeletti segítségre volt szüksége a szenvedések elviseléséhez.

Az “olyan volt, mint” szóhasználat azt is jelentheti, hogy Jézus verejtéke csak állagában és méretében volt hasonló a vérhez, de biztosan alábecsüli azt a szenvedést, amit Jézus fizikai testében értünk szenvedett. Értünk való szenvedése több volt pusztán fizikai szenvedésnél. A kertben Ő érzelmileg szenvedett, majdnem egészen a halálig. Ahogy Lukács írja, egy angyalnak kellett hozzá jönnie, hogy erőt adjon, egyébként pusztán az érzelmi tusakodás megölhette volna Őt.

Nem könnyű ebben a világban élni, és biztos vagyok benne, hogy voltak az életedben nehézségek, vagy akár tragikus időszakok is. Eljutottál már valaha is arra a pontra, hogy a rád nehezedő érzelmi nyomás alatt vért kezdtél izzadni? Jézus pontosan ezen ment keresztül érted. Ő valamennyi érzelmi fájdalmadat és nyomorúságodat felvette, hogy szabad lehess. Ha bármely kételyed lenne azzal kapcsolatban, hogy ő tényleg azt akarja, hogy boldog és szabad légy, akkor emlékezz arra a vérre, amely a kertben érted omlott ki.