Jézus keres téged?

Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: “Hiszel te az Emberfiában?” (János 9:35)

Egy dolog Istent keresni, és egy teljesen más dolog, amikor Isten keres meg téged. Jézus megkereste ezt az embert, amikor mások elhagyták őt. Jézus elfogadása többet ér bárminél, amit ez a világ ajánlhat. Ez teszi képessé a hívőt, hogy kitartson és örvendezzen az üldözések közepette is. Amikor Krisztusban a szenvedéseink megsokasodnak, akkor Krisztus bátorítása sokkal inkább bővölködik. Jézus nem kereste meg ennek az embernek a szüleit, akik ugyan ismerték az igazságot, de nem osztották meg másokkal, mivel féltek az üldözéstől. (János 9:22.) A képmutató írástudók és farizeusok társaságát választották és pontosan ezt is kapták.

Bár megváltást és szabadulást nyertünk számos nyomorúságból, ami a bűn eredménye és ereje volt, azonban elhívottak vagyunk, ahogyan a Biblia nevezi, Krisztus szenvedéseire. (2. Korinthus 1:5; Kolosszé 1:24.) Ezek a szenvedések nem betegségeket és szegénységet jelentenek, hanem azokban a szenvedésekben való közösséget, melyekkel akkor kerülünk szembe, amikor Isten akaratát tesszük, és Jézus Krisztushoz hűségesek maradunk. A Jó Hír az, hogy Ő egy nagyon különleges módon van velünk, ahogy ezzel az emberrel is a János evangélium leírása szerint.

Péter apostol arra emlékeztet bennünket, hogy hitünk megpróbáltatásai dicséretet, tiszteletet és dicsőséget fognak eredményezni Jézus Krisztus megjelenésekor. (1. Péter 1:7.) Jézus bátorítása, megerősítése, segítsége és szeretete készen áll, hogy túláradóan megjelenjen valamennyi megpróbáltatásodban. Amikor kiállsz érte, Ő is ott fog állni melletted.

Vélemény, hozzászólás?