Jézus – minden név felett való név

Hosszasan kérdezgette öt, de Jézus semmit sem válaszolt neki. (Lukács 23:9)

Amikor Heródes Jézust kérdezte, Ő alázatot tanúsított. Nem védte magát, és haragjának sem adott hangot az ellen az ember ellen, aki érzéketlenül megölette Bemerítő Jánost, aki Jézus unokatestvére és valószínűleg egyik legközelebbi barátja volt. Az Atyának való engedelmessége és alázata miatt Isten olyan nevet adott neki, amely minden név felett való a mennyben, a földön és a föld alatt. (Filippi 2:9-11.) Nincs egyetlen kivétel sem, bárki vagy bármi is jön Jézus uralma alá. Ő MINDENEK Ura.

Jézus nemcsak minden élő felett van, mely nevet visel, hanem minden dolog felett is, melynek neve van. Ha te nevet tudsz adni valaminek, akkor Jézus a fölött is van. Betegség, szegénység, depresszió, harag, a kocsid, a munkád, a családod – mindennek térdet kell hajtania Jézus neve előtt.

Közel az a nap, amikor minden férfi, nő, gyermek, angyal és démon térdet fog hajtani, és Jézust Úrnak ismeri el. Minden korszakból végül minden élő térdet hajt, és elismeri Jézus Úr mivoltát. Ez a nagysága Jézus nevének, erejének és tekintélyének.

Ha meghajtottad már a térded a mai napig Őelőtte, akkor nemcsak örömmel várhatod Vele az örökkévalóságot, hanem már itt a földön is élvezheted a csodálatos életet, mivel az Ő nevének erejében járhatsz. Bármivel is találkozol szembe, annak meg kell hajolnia Jézus neve előtt!

Vélemény, hozzászólás?