Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Jézus osztozott Atyja dicsőségében 

                                  Jézus osztozott Atyja dicsőségében                                                              Március 20                                                                 

János 5,18: „Ezért azután a zsidók még inkább meg akarták ölni, mert nemcsak megtörte a szombatot, hanem saját Atyjának is nevezte Istent, és így egyenlővé tette magát az Istennel.” (RÚF)

JÁNOS 5,16-27

 Amikor a zsidó hatóságok hallották, hogy Jézus az Atyjának nevezte Istent, azonnal megértették, hogy Istennek vallotta magát a szó lehető legteljesebb értelmében. Ez az állítás vagy istenkáromlás volt, ami halálbüntetést érdemelt, vagy pedig Jézus az volt, akinek mondta magát.

 

Jézus soha nem kapcsolta magát a tanítványaihoz a többes számú mi Atyánk használatával. Inkább mindig egyes számot használt – az én Atyám –, mivel az Ő kapcsolata egyedülálló és örökkévaló volt, míg az övék kegyelemből fakadt, újjászületés által.

 

Alaposan át kell gondolnunk Urunk saját értelmezését arról, hogy ki Ő. Azt mondta: „fentről való vagyok” (Jn 8,23); „mielőtt Ábrahám lett volna, ÉN VAGYOK” (Jn 8,58); „Én és az Atya egy vagyunk” (Jn 10,30); „Aki engem lát, látja az Atyát” (Jn 14,9); és „nem vagyok a világból való” (Jn 17,16). Azt is kijelentette, hogy örökkévaló, és osztozik az Atya dicsőségében. (Jn 6,62; 17,5)

 

Nemcsak tisztelhetjük Jézust, de tisztelnünk is kell Őt, mint ahogy tiszteljük az Atyát – hasonlóan vagy ugyanúgy. Ez választja el az igazi kereszténységet a világ vallásaitól. A legtöbb vallás nagy emberként tiszteli Jézust (például az iszlám, az Egyesítő Egyház, a Jehova Tanúi stb.), de hevesen ellenzik, hogy Jézust egyenlőnek tekintsék a mindenható Istennel. (1Jn 2,23) János evangéliumában a Jézusnak adott nevek és titulusok egyértelműen úgy mutatják be Őt, mint aki egyenlő Istennel. Ő minden, amire szükséged van.

 Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszagKönyveinkért látogass el weboldalunkra:https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:www.charis.huAndrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:https://awme.hu/partnerseg/