2011. Júliusi Hírlevél – Levél az Egyesült Királyságból: Dicsőség Istennek, végre megvan!

Levél az Egyesült Királyságból: Dicsőség Istennek, végre megvan!

Kedves Barátunk!

Most megvártam míg megszárad a tinta. Végre elmondhatom, hogy az Andrew Wommack Szolgálat Európai kirendeltsége megvásárolta a Kegyelem Nemzetközi Központjának épületét az angliai Walsallban. Köszönjük, Jézus! Régóta vártunk erre.

Az újaknak, vagy azoknak akik esetleg elfelejtették a részleteket, gyorsan összefoglalom a történteket. Úgy kezdtük, hogy irodákat béreltünk a szolgálat számára 1989-ben. Az elmúlt négy évben aktívan kerestünk a szolgálati vezetőségi központnak megfelelő épületet megvásárlásra. Walsalltól egészen 100 km-es távolságra is kiterjedt a keresésünk. Miután ez nem járt eredménnyal, terveket fejlesztettünk ki  saját épületünk felépítésére.

Mindkét esetben bankok előre engedélyeztek kölcsönt számunkra, amit az utolsó percben visszavontak. Az angliai szolgálat nem rendelkezett semmilyen valódi vagyonnal ezt a vásárlást megelőzően, ezért nem valósították meg nekünk tett ígéreteiket.

Sok nehézségen mentünk át, de munkatársaink és tanulóink méginkább. A Kegyelem Nemzetközi Központjának épülete Walsallban,  ahol az elmúlt hat évben tartózkodtunk, halaszthatatlan javításokra szorult. Tanulóink a teleket fűtés nélkül, szivárgó tetővel, rossz vízvezetékrendszerrel, és sok más hasonló problémával vészelték át. A tulajdonos nem volt képes karbantartani az épületet, befektetni egy olyan épületbe, ami nem a miénk pedig nem lett volna okos dolog.

Tudom, részünkről a kommunikáció a múltban elég félreérthető volt, az elmúlt hat hónapban meg egyáltalán nem is volt, mert nem tudtuk mi lesz, és nem akartam helytelen információt szolgáltatni.

De június elsején aláírtuk a dokumentumokat, és a Kegyelem Nemzetközi Központjának épülete hivatalosan a miénk lett. Halleluja, végre! Az Úrnak dicséret, mindannyiatoknak pedig, akik részt vállaltatok ebben a fáradozásban hatalmas köszönet.

A te adakozásod tette lehetővé, hogy ezt az Ł1,000,000-os épületet megvásárolhattuk. Ł650,000-ot ki tudtunk fizetni, a hátralévő Ł350,000-ot a tulajdonos hajlandó volt tartani. A javítások legalább Ł640,000-ba kerülnek majd, amelyekre kétségbeesett szükség van, de még így is messzemenőleg ez volt a legolcsóbb, és anyagilag lehetséges megoldás számunkra.

A fűtésen való munkálatok megkezdődtek. Tanulóink és személyzetünknek nem kell még egy telet fűtés nélkük kibírniuk. Köszönjük, Jézus. A tetőt ki kell cserélni, de ideiglenesen megfoltozzuk, így rövid időre az is megoldott. Bizonyos villamossági követelményeknek eleget kell tenni, és sok fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy ez az épület az én és hiszem, az Úrnak tetsző sztenderdnek megfeleljen.

Hálás köszönet nektek, hogy ezt lehetővé tettétek. Nem tudtuk volna megvásárolni ezt az épületet a partnereink adományai és az épület tulajdonosainak közreműködése nélkül. Dicsőség Istennek ezért.

A vállalkozók felmérése szerint a javítások Ł750,000-ba is belekerülhetnek. Én hiszem, hogy minden szükségeset el tudunk végezni Ł500,000-ért vagy még kevesebbért, de még az is rengeteg pénz. A jó hír az, hogy ez a pénz most már egy olyan vagyonba kerül befektetésre, melynek ára nagyban növekedni fog szerető gondviselésünk eredményeképpen. Ez nagy haladás angliai szolgálatunknak.

Nem kell minden fejlesztésnek egyszerre kész lennie. Amint említettem, a fűtésrendszeren elkezdődtek a munkálatok, és körülbelül Ł15,000-Ł20,000 értékű azbesztoszt azonnal el kell távolítani. Ezek az első dolgok, amiket elvégzünk.

Továbbra is szükségünk van partnerekre, akik segítenek, hogy mindent a megfelelő szintre hozzunk. És hiszem, hogy segítségeddel kifizetjük az épületet rekord időn belül. Hiszem, hogy ez Isten tökéletes akarata.

13,000 ezer ember kapja ezt a levelet. Ha mindegyik csak egy egyszeri  Ł67-os adománnyal hozzájárulna a rendszeres ajándéka, vagy partneri hozzájárulásán felül, ez az épület és az összes szükséges javítás ki lenne fizetve egy hónap alatt. Ilyen egyszerű. Persze tudjuk, hogy nem mindenki képes, vagy kész ezt tenni. A lényeg az, hogy ez lehetséges, ha mindenki hozzájárulna.

Ha tényleg nem vagy erre képes, vagy kész rá, nem baj. Nem próbálok senkire nyomást gyakorolni. Jamie és én egy időben hontalanok is voltunk. Nem az utcán, és nem állami segítségen, de családdal éltünk majdnem egy évig. Kemény volt, tudjuk milyen ez. Azt is tudom, hogy soha nem hagytuk abba az adakozást az idő alatt sem. Meg vagyok győződve, hogy adakozásunk nagy szerepet játszott abban, hogy Isten kihozott abból a szegénységből. Isten megáldja az adakozókat. Bátorítalak, hogy adj, ha tudsz.

Emlékeztetlek, hogy a havi adományok lehetővé teszik azoknak, akiknek nincs rengeteg készpénzük, hogy jelentős összeget adhassanak hosszabb idő alatt. Egy Ł10-os havi adomány Ł120-os adománnyá lesz egy év alatt. Ha csak 7,300 ember adna havonta Ł10-ot, az egész renoválást el tudnánk végezni 12 hónap alatt.

Kérlek, imádkozz ezzel kapcsolatban, és tedd meg, amire az Úr vezet. Van elég pénzünk, hogy elkezdjük, de nem tudjuk befejezni még az első lépéseket sem a segítséged nélkül. Ha segíteni akarsz elvégezni a szükséges javításokat, hívhatsz segélyvonalunkon, vagy elérhetsz weboldalunkon bármikor. Ha havonta szeretnél adománnyal segíteni vagy növelni jelenlegi havi rendszeres adományodat, kérünk azt is tudasd velünk. Ez lehetővé teszi előrehaladásunk tervezését.

Jamie és én előre is köszönjük folyamatos támogatásodat. Ámulatba ejtő partnerek vagytok. Nem tudnánk mindezt, amit végzünk nélkületek tenni.

Mégegyszer szeretném megköszönni, hogy hisztek bennünk és a majdnem-túl-jó-ahhoz-hogy-igaz-legyen evangéliumban, amit hirdetünk. Életek változnak. A könyveim már huszonhárom nyelvre vannak lefordítva.

Mindenhol növekedett a résztvevők száma, ahol jártunk júniusi európai turnénkon. Rengeteg emberrel találkoztunk, akiket teljesen átformált Isten Igéjének ereje. Partneri támogatásod tette ezt lehetővé.

Együtt elvégezzük, amit tennünk kell. Együtt számítunk. Köszönjük, Jézus.

Andrew és Jamie Wommack

P.S. Azok is, akik Anglia területén kívül laknak és megkapják ezt a levelet, angliai irodánk szolgálata alatt vannak. Valójában sokkal több embert érünk el angliai irodánkon keresztül, mint az Egyesült Államok-belin. Ez az épületvásárlás és a fejlesztések a te javadat is szolgálják majd.

Vélemény, hozzászólás?