2011. Júniusi Hírlevél – Ne érd be kevesebbel – Fogadd el Istentől a legjobbat!

Ne érd be kevesebbel – Fogadd el Istentől a legjobbat!

Kedves Barátom!

Néhány hónappal ezelőtt egyszer egész éjjel álmomban egy üzenetet hirdettem, aminek címe az volt: Hogyan fogadd el Istentől a legjobbat. Ezután hetekig elmélkedtem ezen, és úgy érzem, az Úr azért adta, hogy megosszam veled.

Mielőtt elmondanám a lényegét, ki kell emelnem két fontos dolgot a címben: Meg kell tanulnod, hogyan FOGADD EL Istentől a LEGJOBBAT.

Az Úr nyomatékosan tudatta velem: a fő ok, amiért nem fogadjuk el Tőle a legjobbat azért van, mert a kevesebbel is beérjük. Nagyon kevesen vannak, akik nem elégednek meg semmi mással, csak a lehető legjobbal, amit Isten nekik szánt. Jobban befolyásol minket a világ, mint Isten Igéje, és annyira ’eltompított’ minket, hogy sokkal kevesebbet veszünk el mindabból, amit Isten már folyósított számunkra. Amíg meg tudsz lenni az Istentől neked szánt legeslegjobb nélkül, addig így is lesz. Ez egy erőteljes igazság.

Meg kell elégelned a középszerűséget és ezután agresszívan az Istentől neked nyújtott legjobb után kell vetned magad. Szent elégedetlenséggel szembe kell szállnod a középszerűség ellen mielőtt megtapasztalhatnád mindazt, amit Isten kiutalt a számodra. Ez nem történik meg véletlenül vagy automatikusan. Ha nem veted magad utána, nem kapod meg.

Bukott világunkban minden jó természetszerűleg rosszabbodik. Semmi nem javul erőfeszítések nélkül. Keresnünk kell, hogy találjunk, zörgetnünk kell, hogy megnyíljon az ajtó, és kérnünk kell, mielőtt kaphatunk. (Máté 7:7). Fel kell emeljük tekintetünket és magasabbra kell céloznunk. Legtöbben a semmire lőnek, és minden alkalommal el is találják.

Jeremiás 29:11 mondja:

„Tudom a gondolatokat, amelyeket rólatok gondolok, mondja az ÚR, békességnek és nem gonosznak gondolatai, hogy reményteli jövőt adjak nektek (reményt, és jövőt)”

Mikor az Úr ezeket a szavakat mondta Jeremiásnak, Izráel le volt pusztítva. Jeruzsálemet lerombolták, és Nebukadnezzár sokakat elhurcolt Babilonba. A békesség valószínűleg a legkevésbé előforduló gondolat  volt az eszükben.

De Jeremiás folytatta a 12-13. versben:

„Akkor hívtok engem, mentek és imádkoztok hozzám, és meghallgatlak titeket. Kerestek majd engem és megtaláltok, mikor teljes szívetekből kerestek.”

Sokan mondták már nekem, hogy hittel imádkoztak azért, hogy Isten tegyen meg valamit, de semmi sem történt. Ezek az igék mást mondanak. Akkor most kinek van igaza? Én Istent választom. Neki van igaza. A kulcs az, hogy TELJES szívünkből kell keresnünk. Ez a hiányzó hozzávaló. El kell jutnunk arra pontra, hogy nem érjük be kevesebbel, mint a legjobbal, amit Isten nekünk szánt.

Ez a hozzáállás nagyon sok keresztény életéből hiányzik.  Az elvárások szintje a gyógyulással, anyagiakkal és egyéb kérdésekkel kapcsolatban leesett, még a gyülekezeten belül is. Az attól való félelem miatt, hogy valaki csalódik és emiatt kárhoztatás alá kerül, sok lelkész inkább azt tanítja az embereknek, hogy érjék be kevesebbel és így elkerülik a csalódást.

Nem próbálok senkit kárhoztatni. Mindannyian istentelen kultúrában nevelkedtünk és ez befolyásolt minket. Senki nem tanulja meg egyik napról a másikra, hogy miként vegye át Istentől a neki szánt legjobbat. Ez folyamat, és el kell kezdenünk ebben az irányban haladni. Én sem érkeztem még meg, de már elindultam, úton vagyok. Isten végtelenül többet nyújt nekünk, mint amit tapasztalunk.

Meséltem már ezt a történetet, de olyan belevaló illusztráció, hogy érdemes megismételni. Egyik alkalmamon előrejött egy férfi, hogy imádkozzam érte. Elmondta, hogy rettenetes fájdalom van a nyakában és emiatt aludni sem tud. Aztán így folytatta: „A hátammal is problémám van, az ülőidegem miatt az egész lábam combtőből a talpamig fáj, ideggyengeségben is szenvedek…” és így ment tovább, és tovább.

Aztán azt mondta: „De ha Isten csak a nyakamat meggyógyítaná,  a többit el tudnám viselni.” Ránéztem, és azt mondtam: „Nos, megértelek. Ha Istentől ezt a sok dolgot egyszerre kérnénk, lehet a mennyei fények elhalványodnának. Lehet ennyi minden egyszerre húzós lenne Istennek.”

Egy percig csak nézett rám, aztán azt mondta: „Ez jó nagy ostobaság volt, igaz?” Egyetértettem, aztán elmondtam neki, hogy nem kell megelégedjen kevesebbel, mint a teljes gyógyulással – a legjobbal, amit Isten neki szánt. „A hozzáállásod miatt nem tudtad eddig elvenni a gyógyulásodat” – mondtam.

A keresztényeknek természetfeletti egészségben kellene járniuk. Anyagi bőségben kellene járniuk. Legtöbbjük azonban beteg, pénztelen, ugyanúgy, mint a meg nem tért szomszédjuk. Nem fogod tudni átvenni Istentől a legjobbat, amit neked nyújt addig, amíg teljesen eleged nincs a második legjobból – a középszerűségből.

Nemsokára mindannyian Isten előtt fogunk állni. Amikor ott leszünk, mindent tisztán látunk majd, úgy ahogy Isten lát minket. (1Kor. 13:12). Egy pillanat alatt tudatában leszünk mindannak, ami a miénk lehetett volna itt a földön. Meg fogjuk érteni, hogy ugyanaz az erő, ami feltámasztotta Krisztust a halálból, bennünk volt végig (Ef. 1:18-20).

Nem kell, hogy sántikálva menjünk be a mennybe, a „Dicsőség Istennek, kibírtuk” kiáltással. Már most élhetjük a győzelmes életet. Jézus meghalt, hogy megszabadítson minket ebből a jelenvaló gonosz világból (Gal. 1:4), ez nem csak a következőben lesz.

Mózes a miénkhez képest alacsonyabb rendű szövetség alatt élt (2Kor. 3:7-11). Jézus azt mondta, hogy Keresztelő János nagyobb volt, mint Mózes, mégis a legkisebb szent az Új Szövetségben nagyobb, mint János (Máté 11:11). Ezért ha Mózes életerős volt 120 éves korában, éles látással (5Móz. 34:7), miért kellene beérnünk kevesebbel?

Hacsak nem vagy hajlandó ellenállni és megharcolni a hit harcát, ez a világ le fog győzni. Ha nem buzdítod fel magad, le fogsz merülni. A világ nem fog bátorítani arra, hogy vedd át Istentől a legjobbat, amit nyújt neked, és legtöbb keresztény nem is veszi el.

Szomorú, de a vallás Sátán legerősebb fegyvere arra, hogy elkedvetlenítse az embereket attól, hogy higgyék: több is van. Sok gyülekezetben, felekezetben azt hiszik, hogy Isten ma már nem tesz csodákat, vagy még rosszabb: Isten akarata az, hogy az életünk összevisszaságban menjen, azért hogy megtörjön minket. Azt is tartják, hogy Ő szuverén módon mindent kormányoz. Ez nem igaz.

Azt is fel kell ismernünk, itt kizárólag arról van szó, hogy elvesszük azt, amit Isten már megtett és nekünk kirendelt, kiutalt, folyósított, nem pedig arról, hogy rá kell vegyük Istent arra, tegyen meg valamit. Istennek nem kell meggyógyítania minket, az Ő sebeivel meggyógyultunk (1Péter 2:24). Ez a természetfeletti gyógyító erő már BENNÜNK van. Nincs szükség arra, hogy Isten mozduljon; el kell hinnünk, amit már megtett és meg kell tanulnunk elvenni azt.

Bátorítalak, hogy kezdd elfogadni Istentől a neked szánt legjobbat. Ebben a levélben csak kis részét érintettem az üzenetnek, de most fejeztem be ötrészes tanítás-sorozatomat: Hogyan fogadjuk el Istentől a lehető legjobbat. A sorozatban részletesen tárgyalom azt, hogyan ne érjük be kevesebbel, és olyan témákat is, hogy mi a különbség az áldások és csodák között, mik Isten áldásai, a szavak ereje és sok más témát is érintek.

Ezek az igazságok eredményesebbé fogják tenni az életed. A CD album, a live DVD, vagy a televíziós DVD album megrendelhető weboldalunkon (angol nyelven): www.awme.hu, telefonon: +36 96 604112, vagy postai úton a mellékelt megrendelőlap segítségével. A tanítást teljes terjedelmében megnézheted weboldalukon is (angol nyelven).

Készülj fel fogadni a lehető legjobbat Istentől!

Isten áldjon meg,

Andrew és Jamie

2 Comments

  1. Nagyon tetszett a “kóstoló” a Hívő hatalma c. könyvből! Mikor olvashatjuk tovább?

  2. Kedves Mariann,

    A nyomdai előkészítés szakaszában van a könyv. Reményeink szerint néhány héten belül kiadásra kerül.

    Üdvözlettel,

    Imre

Vélemény, hozzászólás?