Kérem, csak semmi mellébeszélés!

Akiknél a mag a sziklás talajra hullott: amikor meghallják az igét, azonnal örömmel fogadják (Márk 4:16)

A második típus Jézus magvetőről szóló példázatában az az ember, aki nagy örömmel elfogadja az Igét, de az Ige iránti elkötelezettsége felszínes. Ahogy a növénynek erős gyökérzetet kell kifejlesztenie, hogy a növekedésében támogassa az, nekünk is meg kell gyökereznünk és alapot kell vernünk Isten Igéjében.

Ha egy növényt vékony földrétegbe ültetünk el, akkor gyorsabban fog növekedni, mint a mélyebb földbe ültetett növény, mivel csak és kizárólag felfelé tud nőni. Azonban a mély földbe ültetett mag kezdetben minden energiáját arra fordítja, hogy erős gyökeret fejlesszen ki. A vékony földrétegbe ültetett mag úgy tűnik, mintha megelőzné a többi magot, de ez nem tart sokáig. Hamarosan elhervad és elhal, míg az erős gyökérzetet kifejlesztő növény növekszik és gyümölcsöt terem.

Figyeljük meg, hogy a szenvedések, üldöztetések és nyomorúságok az ördög eszközei, melyeket arra használ fel, hogy megállítsa Isten Igéjét a gyümölcstermésben. Ezek nem jó dolgok, melyeket Isten az utunkba hoz, hogy általuk fejlesszen bennünket. Ezek a Sátán eszközei, hogy elvonja a figyelmünket Isten Beszédéről, ezáltal megakadályozza az Igét, hogy gyökeret verjen bennünk. Hasonló ahhoz, mintha a futó minden idejét azzal töltené, hogy vitát folytat az ellendrukkerekkel a versenyzéséről. Megnyerheti a vitát, de elveszíti a versenyt.

Ha túlságosan sok figyelmet szentelsz a látható növekedésnek, akkor türelmetlenné válhatsz és nem fordítasz elegendő időt, hogy alapot szerezz Isten Igéjének igazságaiban. Ez pedig gyümölcstelenséghez vezet. Nem szabad hagynod, hogy bármi elvonja a figyelmed az Isten Igéjén való éjjel és nappali gondolkodásról, mert csak akkor leszel sikeres az utadban és leszel jó szerencsés. (Józsué 1:8.) Ha következetesen Isten Igéjét teszed az első helyre az életedben, akkor hagyni fogod, hogy az Ige olyan gyökeret verjen benned, hogy semmi sem mozdíthatja ki.

Vélemény, hozzászólás?