Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Kérés nem kéregetés

Az felnézett, és így szólt: “Úgy látom az embereket, mintha fákat látnék, amint járkálnak.” Aztán Jézus ismét rátette a kezét a szemére, ő pedig körülnézett, és meggyógyult, tisztán látott mindent. (Márk 8:24-25)

Szokatlan volt Jézustól, hogy megkérdezze a szolgálata eredményét, ahogy ezt a 23. versben tette. Még szokatlanabb volt, hogy másodszor is rátette a kezét erre az emberre. Ez az egyetlen példa az Újszövetségben arra, hogy Jézus egynél többször szolgált volna valaki felé a teljes gyógyulás megnyilvánulásáért.

Sokan kérnek dolgokat Istentől, majd a körülményeikre tekintenek, hogy lássák, vajon Isten megválaszolta-e imáikat. Ez látás általi járást jelent, nem pedig hit általit. Ha nem látják Isten válaszát a természetes világban, akkor újra imádkoznak. Jézus nem így tanította az imát és elfogadást. Biztosak lehetünk benne, hogy Jézus nem azért helyezte másodszor is a kezét erre az emberre, mivel azt gondolta, hogy az Atya nem hallgatta meg őt az első alkalommal. Mivel az ember részlegesen visszanyerte a látását, nyilvánvaló, hogy Isten gyógyító ereje működésben volt. Jézus nem kérte újra az Atyát, hogy gyógyítson.

A szellemén keresztül Jézus tudta, hogy a hitetlenség akadályozza ezt az embert a gyógyulása teljes megnyilvánulásában, ezért egyszerűen a kenet egy újabb adagját adta neki. Sátán akadályozhat, de nem győzhet le valakit, aki folyamatosan ellene áll.

Ma bízz abban, hogy megkapod azt, amit imádban kérsz, és alkalmazd továbbra is Isten erejét attól függetlenül, amit a fizikai érzékszerveiddel tapasztalsz. Haladj előre, és nézz szembe mindazokkal a dolgokkal, amelyek ellenkeznek a kéréseddel, és győzd le őket. Az imában való kitartás a kulcsa annak, hogy legyőzzük Sátánt, nem pedig Isten meggyőzése. Istent már abban a pillanatban meggyőzted, amikor akaratának és Igéjének megfelelően imádkoztál.