Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Kinek a hite volt? Március 26

Kinek a hite volt? Március 26.
 
Lukács 7,13-14: „Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: Ne sírj! Azután odalépett, és megérintette a koporsót. Akik vitték, megálltak, ő pedig így szólt: Ifjú, neked mondom, kelj fel!” (RÚF)
 
LUKÁCS 7,11-17
 
Ezt a példát az özvegyasszony fiának feltámasztásáról gyakran használják annak bizonyítására, hogy Jézus sok csodát tett csupán az Ő hite által – anélkül, hogy akik a csodában részesültek, hittek volna. A Márk 6,5-6-ban szereplő ima azonban azt tanúsítja, hogy Jézus az emberek hitetlensége miatt nem tudott (és nem is akart) sok csodát tenni a saját városában. Sok igerész kijelenti, hogy lennie kell hitnek ahhoz, hogy kaphassunk dolgokat Istentől. (Mk 11,23-24; Jak 1,5-7)
 
Kinek a hite volt ebben az esetben? Először is, a fiú anyja hittel reagált. Ez az asszony megengedte Jézusnak, hogy megszakítsa a temetési menetet, és azt mondja neki, hogy ne sírjon. Ezt pozitív reakciónak kell tekintenünk. Ezek az emberek nem különböztek a mai temetések gyászolóitól. Ha zúgolódott volna Jézus közbelépése miatt, a tömeg szánalomból mellé állt volna, de egyetlen ilyen reakció sincs feljegyezve. Jézus ura volt a helyzetnek.
 
Másodszor, nem lehet bizonyítani, hogy egy halottnak nincs választása abban, hogy mi történik. Talán természetesnek vesszük, de a Biblia nem állítja ezt. Az ember nem szűnik meg létezni a halálakor; csupán elhagyja a testét. Nagyon is él. Sokan, akik feltámadtak a halálból, elmondták, hogy választhattak, hogy visszatérnek-e a testükbe vagy sem. Ezt az elméletet nem lehet igazolni az Igével, de kizárni sem.
 
Mindenesetre ahhoz, hogy összhangban legyen a Szentírás többi részével, bizonyos mértékű hitnek lennie kell vagy a csodában részesülő emberben, vagy a közbenjáróban (ez esetben az anyában). Ma lépj ki hittel, hogy megkapd a csodát!
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/