Koldus vagy hívő?

bartimeusAzután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. (Márk 10:46)

Korábban Bartimeus számára nem volt más lehetőség, mint a koldulás. Nem volt gyógymód a vakságára. De néhány ember beszélt neki egy emberről, Jézusról, aki gyógyította a vakságot. Ez az ember most éppen mellette haladt el, és Bartimeus kiabálni kezdett, Dávid fiának nevezte Őt. Ez azt mutatja, hogy Messiásként ismerte el. A testben megjelent Isten haladt el. Semmi más nem számított!

Bartimeus számára lett volna más választás is. Az ott álló emberektől pénzt koldulhatott volna, sőt, ezen a napon több hónapra elegendő pénzt is megszerezhetett volna. Koldus élete nagy lehetősége lehetett volna. A koldusok így gondolkoznak. De Bartimeus ezen a napon elfordult a koldus élettől és hívő lett. Nem egy lehetőségre gondolt, ami koldusként előtte állt, hanem egy vadonatúj életre, egy olyan életre, amely nem a kéregetésről szól, egy független életre, ahol magának keresheti meg a jövedelmét és másoknak is segítséget nyújthat.

Milyen döntéseket hozol? Annyira el vagy foglalva a status quo fenntartásával, hogy elmulasztod azt a lehetőséget, amit Jézus jelent az életed megváltoztatására? Annyira elfoglalt vagy az életeddel, hogy nincs időd tanulni és imádkozni? Képtelen vagy gyülekezetbe menni az üzleti dolgaid miatt? Ez olyan, mintha Bartimeus nem kiáltott volna gyógyulásért, mivel óriási lehetőség adódott a koldulásra.

Ne engedd, hogy a mindennapi élet kívánságai arra ösztökéljenek, hogy elmulaszd Jézust, amint elhalad melletted. Dobj el minden koldusrongyot, és cselekedj hívőként.

Vélemény, hozzászólás?