Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Krisztus éljen rajtunk keresztül 

Krisztus éljen rajtunk keresztül                                                    Március 16.
 
Máté 9,9: „Amikor Jézus továbbment onnan, meglátott egy embert a vámszedő helyen ülni, akit Máténak hívtak, és így szólt hozzá: Kövess engem! Az felkelt, és követte őt.” (RÚF)
 
MÁTÉ 9,9-10; MÁRK 2,14-15; LUKÁCS 5,27-29
 
A követ azt jelenti, hogy valaki után jön vagy megy; mögötte halad ugyanabba az irányba; valakivel együtt jön vagy megy; elfogadja az útmutatást, a vezetést; valamilyen ügyhöz vagy elvekhez ragaszkodik; irányítás alatt áll; engedelmeskedik; megtart. (Jn 10,27-29; Róm 10,9-10.13)
 
Amikor az ember Jézushoz jön, lehetetlen mindent tudni, ami Jézus követésével jár. Senkinek sem kell azonban félnie a teljes elkötelezettségtől valamilyen elképzelt probléma miatt, ami talán soha nem fog bekövetkezni. Hajlandónak kell lennünk arra, hogy mindent elhagyjunk Jézus követéséért. Ha egyszer meghozzuk ezt a döntést, akkor Krisztus kezd élni rajtunk keresztül, és olyan erőt találunk, ami nem a miénk, és megbirkózik bármilyen megpróbáltatással, amivel szembesülünk. (Gal 2,20)
 
A győztes keresztény élet titka az, hogy Krisztus él rajtunk keresztül. Nem mi élünk Jézusnak, hanem Ő él általunk. Minden törvénykezés és teljesítményközpontú gondolkodás gyökere ennek az egyszerű igazságnak a meg nem értése. A törvény a külső emberre összpontosít, és megmondja neki, hogy mit kell tennie. A kegyelem a belső emberre összpontosít, és azt mondja el neki, ami Krisztus által már elvégződött. Akik arra fókuszálnak, hogy mit kell tenniük, azok törvény alatt vannak. Akik pedig arra fókuszálnak, amit Krisztus tett értük, azok kegyelemben járnak.
 
Ahogy a gyökér élete a talajban van, a szőlővesszőé a szőlőtőben, a halé a tengerben, úgy a hívő igazi élete a Krisztussal való egységben rejlik. A keresztény életet nemcsak nehéz élni, hanem emberi erővel lehetetlen is. A győzelem egyetlen módja az, ha engedjük, hogy Krisztus éljen rajtunk keresztül.
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:
https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag
Könyveinkért látogass el weboldalunkra:
https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/
Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:
www.charis.hu
Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a
következő linken tudsz minket támogatni:
https://awme.hu/partnerseg/