Krisztusban való természeted

De aki mindvégig kitart, az üdvözül. (Máté 24:13)

Ezen a helyen Jézus azt tanítja, hogy a hívőnek ki kell tartania hitben, hogy teljes üdvösséget kapjon. Az üdvösség ajándék, amelyet nem lehet kiérdemelni, vagy fenntartani saját cselekedeteink által. Hit által kapható és ennek a hitnek a fenntartása bizonyos erőfeszítést igényel a részünkről.

A szentség nem eredményez jó kapcsolatot Istennel, a szentség hiánya pedig nem fordítja el tőlünk Istent. Jézusban való hitünk alapján foglalkozik Isten velünk, nem teljesítményünk szerint. A szentség megakadályozza Sátánt abban, hogy ellopja hitünket, míg a hit hiánya nyílt meghívást jelent az ördögnek, hogy végezze a munkáját. Az a személy, aki mindvégig ki akar tartani nem tud olyan életmódot folytatni, amely Sátánnak hozzáférést biztosít az életéhez.

Bár Isten nem tulajdonítja nekünk a bűneinket, nem engedhetjük meg magunknak a bűn luxusát, mivel a bűn hozzáférést ad Sátánnak az életünkhöz. Amikor egy keresztény bűnt követ el és lehetőséget ad az ördögnek, hogy halált produkáljon az életében, úgy állíthatja ezt meg, ha megvallja a bűnt. Isten hűséges és igaz, hogy vegye újjászületett szellemünkben már ott lévő megbocsájtást és felszabadítsa azt a testünkben (1. János 1:9.), ezáltal eltávolítja Sátánt és az erősségeit.

A szentség az Istennel való bensőséges kapcsolatunk mellékterméke; nem produkál jó kapcsolatot Istennel. A keresztény ember természetéből fakad, hogy jót akar tenni. Ha megkérdezném tőled, “Tényleg bűnt akarsz cselekedni?” bizonyára azt válaszolnád, hogy nem, mivel új természeted szerint szeretnél élni, amely Isten megigazultsága benned. Emlékezz ma erre az igazságra, ha az ördög kísérteni próbál, és őrizd meg a hitedet!

Vélemény, hozzászólás?