Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Látható hit                                           

Látható hit                                           Március 15.
 
Márk 2,5: „Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: Fiam, megbocsáttattak a te bűneid.” (RÚF)
 
MÁTÉ 9,1-8; MÁRK 2,1-12; LUKÁCS 5,17-26
 
A hit látható. Ahogy Jézus elmagyarázta Nikodémusnak a János 3,8-ban, a hit olyan, mint a szél. Maga a hit láthatatlan, de az üdvözítő hit mindig együtt jár a megfelelő cselekedetekkel, amelyek láthatók. (Jak 2,17-26)
 
Jézus nemcsak a béna hitét látta, hanem négy barátjáét is. (Mk 2,3) Ez azt tükrözi, milyen hatással lehet másokra az, ha hittel közbenjárunk. Jézus látta a hitüket. Jóllehet a mások érdekében tanúsított hitünk hatékony, nem helyettesíti az ő hitüket. Ez csak egyfajta segítség. Kell, hogy legyen egy bizonyos mértékű hite annak is, akinek szüksége van a csodára. Még Jézus sem tudott gyógyulást előidézni azokban, akik nem hittek. (Mk 6,5-6) Jelen esetben nyilvánvaló, hogy magának a bénának is volt hite, mert nem állt ellen a négy embernek, aki elhozta; aztán pedig minden segítség nélkül felkelt, és engedelmeskedett Jézus parancsának. (7. vers)
 
Miért szolgált Jézus bűnbocsánattal felé, ahelyett hogy betöltötte volna nyilvánvaló szükségét a gyógyulás iránt? Istent jobban érdekli az ember szellemi egészsége, mint a testi egészsége. Jézus az ismeret igéje által érzékelte, hogy ennek az embernek a szíve igazából az Istennel való megbékélésért kiált. Egyes esetekben (nem mindig – Jn 9,2-3) a betegség a bűn közvetlen következménye volt. Ezért Jézus a bénulás gyökerével foglalkozott. Függetlenül attól, hogy ennek az embernek a bénulása a bűn közvetlen következménye volt-e vagy sem, az életünkben előforduló bűn (amely nem nyert megbocsátást) lehetővé teszi Sátánnak, hogy a rabságában tartson minket. Mivel Jézus megbocsátotta a bűneit, a béna szabadon részesülhetett Isten minden áldásában, ami természetesen magában foglalta a gyógyulást is.
 
Jézus kifejezi, hogy emberileg lehetetlen mind a bűnök megbocsátása, mind a béna meggyógyítása. Ha Jézus meg tudta tenni az egyiket, akkor meg tudta tenni a másikat is. Ezután meggyógyította a bénát, megmutatva, hogy valóban van hatalma a bűnök megbocsátására. Jézus korában az emberek könnyebben elfogadták azt, hogy Ő hajlandó gyógyítani, mint azt, hogy megbocsátja a bűnöket a törvény megtartása nélkül. Ma az egyház alapvetően elfogadja a bűnbocsánatot, de kételkedik abban, hogy Ő hajlandó gyógyítani. Isten soha nem akarta ezeket elválasztani egymástól. Hidd el és fogadd el mindazt, amit ma Isten neked szán!
 
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:
https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag
Könyveinkért látogass el weboldalunkra:
https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/
Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:
www.charis.hu
Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a
következő linken tudsz minket támogatni:
https://awme.hu/partnerseg/